Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Maç esnasında yere yığılan Uruguaylı futbolcu hayatını kaybetti

Maç esnasında yere yığılan Uruguaylı futbolcu hayatını kaybetti


NELSON ALMEIDA / AFP

Club Nacional takımı, geçtiğimiz hafta maç esnasında sahada yere yığılan Uruguaylı futbolcu Juan Izquierdo’nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

27 yaşındaki futbolcu, 22 Ağustos’ta Brezilya’nın Morumbi stadyumunda Sāo Paulo’ya karşı oynanan Libertadores Kupası 16 turu karşılaşmasında yere yığılmasından bu yana hastanede tedavi görüyordu.

Futbolcunun kulübü Nacional X’te yaptığı açıklamada, “Nacional Kulübü olarak sevgili oyuncumuz Juan Izquierdo’nun vefatını en derin üzüntü ve şokla öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, arkadaşlarına, meslektaşlarına ve sevenlerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Tüm Nacional, onun için yas tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Izquierdo, Sāo Paulo maçının devre arasında Sebastián Coates’in yerine oyuna girmişti ancak savunma oyuncusu 84. dakikada başka bir oyuncuyla temas etmeden baygın bir şekilde yere düşmüştü.

Izquierdo fenalaştıktan sonra Albert Einstein Hastanesine kaldırılmıştı. Hastane Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada Izquierdo’nun “kalpte aritmi ile ilişkili kardiyorespiratuar arrest” geçirdiğini söyledi.

Hastanedeki doktorlar Pazartesi günü yaptıkları açıklamada Izquierdo’nun kafa içi basınç artışı yaşadığını söylemişlerdi. Izquierdo Pazar gününden beri solunum cihazına bağlıydı ve Pazartesi gününden beri de nörolojik kritik bakım altındaydı.

Bilinci kapalı olan futbolcu, bugün hayatını kaybetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version