Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KULİS | AKP rejiminin ‘sıkıntısı’ belli oldu; Instagram toplantısında “terör tanımı” krizi!

instagram, sosyal medya, facebook


Ulaştırma Bakanlığı, BTK ve Meta yetkilileri arasında Instagram’ın yasaklanmasıyla ilgili yapılan toplantıdan sonuç çıkmadı. Medyaya yansıyan ‘kulis’ bilgilere göre, görüşmede ‘terörün’ tanımı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Türkiye’nin “PKK, YPG ve FETÖ’yü sansürleyin!” talebine Meta yetkililerinin, “PKK dışındakiler dünyada terör örgütü olarak görülmüyor!” yanıtı olduğu iddia ediliyor.

2 Ağustos’ta “katalog suçlar” olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı iddiasıyla erişime engellenen Instagram’ın geri açılması için herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Erişim engeliyle ilgili bugün saat 13.45’te Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Meta yetkilileri arasındaki toplantı yapıldı.

Toplantı devam ederken konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya şirketlerine yüklendi. Erdoğan, “Sosyal medya şirketleri adeta militanlaştılar. İsrail’i eleştiren basit bir cümleye bile sansür uygulamayı kendilerine görev addediyorlar. Bunu özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Arzu edilen iş birliğini henüz tesis edemedik.” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Meta yetkilileri arasındaki toplantıda da sonuç alınamadı. Toplantının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Instagram konusunda tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz. Aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz.” açıklaması yaptı.

AKP hükümetinin Meta’dan ne talep ettiği günlerdir kamuoyunun en merak ettiği konuydu. Serbestiyet’ten Oğuzhan Keskin’in haberine göre görüşmede Hamas’a yönelik yapıldığı öne sürülen sansürlerin son bulması ve PKK, YPG, F.TÖ gibi Türkiye’nin terör örgütü ilan ettiği oluşumları öven içeriklerin kaldırılması talep edildi. Ancak Meta yetkilileri, yalnızca PKK propagandası olarak değerlendirilen içeriklerin kaldırılabileceğini, diğerlerinin Türkiye dışında terör örgütü olarak tanınmamasından ötürü müdahale edilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Türkiye tarafı, mevcut koşullarda yasağın süreceğini belirtti ve toplantı son buldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version