Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kubat Talabani KDP’yi yalanladı: Katledilenler gazeteci


HABER MERKEZİ –  KDP basınının haberlerini yalanlayan Federe Kurdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Süleymaniye’de katledilenlerin 2 kadın gazeteci olduğuna dikkati çekti.

 

Federe Kurdistan Bölgesi Başbakan Yardımcı Kubat Talabani, Türkiye’nin Süleymaniye’nin Seyidsadık ilçesinde özgür basın çalışanlarının aracına yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Rojnews’te yer alan açıklamada Talabani, KDP basınının katledilenlerin gazeteci olmadığına dair haberlerini yalanladı. 

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Seyidsadiq yakınlarındaki drone saldırısında katledilenler silahlı bir grubun üyesi değil, iki kadın gazeteciydi. Bu iki gazetecinin öldürülmesi kabul edilemez bir suçtur ve her türlü uluslararası yasa ve normlara aykırıdır. Bu suçu şiddetle kınıyoruz. Aynı zamanda bu, Irak toprağının egemenliğine yönelik bir ihlaldir. Bir kez daha Irak hükümetine ve uluslararası topluma bu tür ihlalleri durdurmaları ve Kurdistan Bölgesi’ndeki sivillerin yaşamları için ciddi bir tehdit oluşturan bu eylemlere bir sınır koymaları çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle her iki şehit gazetecinin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version