Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Köpek katliamına karşı tepkiler sokağa taştı


İZMİR – Altındağ ve Niğde’de yapılan köpek katliamlarına karşı sokaklara çıkan yaşam savunucuları, “Katliam Yasası yürürlükten kalkana kadar mücadeleden tek bir geri adım atmayacağız” dedi. 

 

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları, Ankara’nın Altındağ ilçesinde köpeklerin katledilerek, gömülmesini protesto etti. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyüş yaptı.  Yürüyüşte,  “Barınak = ölüm kampı. Toplayamazsın, öldüremezsin, hapsedemezsin” pankartı açılarak, sık sık “AKP yaparsa katliam yapar”,  “Barınak değil soykırım merkezi”, “AKP elini hayvanlardan çek” ve “Hükümet istifa” sloganları yükseldi.  Yürüyüşte siyah bir çarşafla sarılan tabutun kanlı ellerle taşınması dikkat çekti. 

 

Yürüyüş sonrası açıklamayı İzmir Yaşam Hakkı Savunucularından Kaan Gencel ve Pınar Alpasil okudu. 

 

VAHŞETİN BOYUTU GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

 

Açıklamada, AKP ve MHP’nin toplumun itirazlarına rağmen Meclis’ten geçirdiği katliam yasasının üzerinden 1 hafta geçtiği anımsatılarak, “Bu bir haftada Niğde’de ve Ankara Altındağ’da köpekler toplu hâlde katledildi. Katliam yasasının öngördüğü vahşetin, katliamın boyutu zaman geçtikçe gün yüzüne çıkıyor. Niğde ve Altındağ’dan kamuoyuna yansıyan görüntüler, buzdağının sadece görünen yüzünü oluşturuyor. Ayakları bağlanmış, parçalanmış, kafalarına poşetler geçirilerek öldürülmüş ve ölüm çukurlarına atılmış hayvanların görüntüsü, bu yasayla amaçladıklarının sadece küçük bir provası” diye belirtildi. 

 

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

 

Halkın yüzde 85’inin katliam yasasını reddettiği ifade edilen açıklamada, “Yasa diye sokaktaki hayvanlara reva gördüğünüz, bizlere dayattığınız bu vahşetin hiçbir meşruluğu yok! Yasal olan her şey meşru değildir! Bu ölüm ve katliam yasasını uygulatmayacağız! AKP/MHP iktidarının Katliam Yasası yürürlükten kalkana kadar mücadeleden tek bir geri adım atmayacağız” denildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version