Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kennedy Jr. yarıştan Trump lehine çekildi; Trump, Kennedy suikasti belgelerini yayınlama sözü verdi

Kennedy Jr. yarıştan Trump lehine çekildi; Trump, Kennedy suikasti belgelerini yayınlama sözü verdi


Olivier TOURON / AFP

2024 ABD Başkanlık seçimlerinde Bağımsız aday olarak kampanya yürüten Robert F. Kennedy Junior, Trump lehine yarıştan çekilme kararı aldı. Saatler sonra, Trump ve Kennedy Arizona’da sahneye beraber çıktı.

Donald Trump, üçüncü aday Robert F. Kennedy Jr tarafından desteklendikten saatler sonra, Kasım ayında başkan seçilmesi halinde, kendisini hedef alan suikast girişimi de dahil olmak üzere başkanlık suikast girişimleriyle ilgili yeni bir komisyon önerisinin bir parçası olarak “John F. Kennedy suikastıyla ilgili kalan tüm belgeleri” yayınlayacağını söyledi.

Arizona Glendale’de düzenlenen bir mitingde konuşan Trump, seçilmesi halinde, önde gelen bir aşı karşıtı olan Kennedy ile birlikte çalışarak çocukluk çağı sağlık sorunlarını araştırmak üzere “en iyi uzmanlardan oluşan bir panel kuracağı” sözünü de verdi.

Ülkenin en ünlü Demokrat siyasi hanedanlarından birinin veliahtı olan Kennedy, Arizona Glendale’deki bir Cumhuriyetçi kampanya mitinginde Trump’a sahnede katıldığında Cumhuriyetçilerden büyük alkış aldı. Kalabalıktan tezahüratlar yükseldi.

Kennedy Cuma günü erken saatlerde başkanlık için kampanyasını askıya aldığını ve Trump’ı desteklediğini açıklamıştı. Kennedy’nin başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği Nicole Shanahan, yarışta kalmalarının Trump seçmeninden oy çektikleri için Harris’in kazanmasına neden olacağını söylemişti.

Mitingde kısa bir konuşma yapan Kennedy, Trump’ın “Amerika’yı yeniden sağlıklı hale getireceğini” ve ülkeyi “totalitarizme karşı koruyacak” bir başkan olacağını söyledi.

Trump, Kennedy’ye verdiği destekten ötürü övgüler yağdırırken, Kennedy’nin Demokrat bir ABD senatörü ve başsavcısı olan babasına ve Demokrat bir başkan olan amcasına atıfta bulundu. “Şu anda aşağıdan baktıklarını ve Bobby ile çok ama çok gurur duyduklarını biliyorum. Ben de Bobby ile gurur duyuyorum” dedi.

RFK’nin kız kardeşlerinden Kerry Kennedy, günün erken saatlerinde Washington Post muhabirine verdiği demeçte kardeşinin Trump’ı kucaklamasının “müstehcen” olduğunu söyledi: “Sanırım babam bugün hayatta olsaydı Donald Trump’la ilgili neredeyse her şeyden nefret ederdi.”

Glendale’deki Trump mitingi öncesinde ortak bir açıklama yapan Kennedy’nin beş kardeşi – Kathleen Kennedy Townsend, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Chris Kennedy ve Rory Kennedy – RFK’nin Trump’ı desteklemesini “babamızın ve ailemizin sahip olduğu değerlere ihanet” ve “üzücü bir hikayenin üzücü bir sonu” olarak nitelendirdi. Harris ve Walz’dan oluşan Demokrat adayları desteklediklerini söylediler.

Pek çok eyalette KEnnedy’nin ismi pusulalardan çıkarken, kilit öneme sahip Michigan, Nevada ve Wisconsin eyaletlerinde seçim yetkilileri, Kennedy’nin istese bile adını oy pusulasından çıkarması için çok geç olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version