Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemal Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz’un gerçekleri henüz aydınlatılmadı

Kılıçdaroğlu’ndan Oğan’a sert cevap: Sana değil 3 bakanlık, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!


Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’larda konuşma yapardık. Ama Erdoğan benim konuşmamı istemedi. Çünkü gerçekleri anlatıyordum. 15 Temmuz’un gerçekleri henüz gün yüzüne çıkmış değil.” dedi.

Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’dan Özgür Özel’in ‘yumuşama’ söylemine kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

20 Temmuz’da sivil bir darbe yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan ve Hulusi Akar’ın Meclis’e ifade vermeye gelmediğini hatırlattı. Eski CHP liderine göre, Akar ve Fidan’a Erdoğan’ın ‘gitmeyeceksiniz’ diye talimat verdiğini söyledi.

17-25 Aralık dosyasında Rez Zarrab’tan kutu kutu dolar rüşvet aldığı ispatlanan AKP’li Egemen Bağış’ın makamlarla taltif edilesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Rüşvet alan kişiden büyükelçi olur mu? Ama oldu ama Armağan bey…” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘yumuşama’ söylemiyle Saray’a yanaşmasına sert tepki gösteren eski lider isim vermeden şu cümleleri kullandı: “

Kılıçdaroğlu, isim vermeden Özgür Özel’i eleştirdi: “Siyaset sert değildi ki, bu neyin yumuşaması? Haksızlıkları dillendirmek ne zamandan beri sertlik oldu? Bu ülkenin kadınlarına sürtük diyeni eleştirmeyip de ne yapacaktık! yumuşama yapıyoruz. Olur mu öyle şey.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version