Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kayyımcı anlayış gidene kadar mücadele edeceğiz’


MERSİN – Akdeniz Belediyesi önünde sürdürülen nöbet eyleminde kayyım anlayışı sona erinceye kadar mücadeleye devam mesajı verildi. 

 

Mersin Akdeniz Belediyesi önünde haftada bir gün gerçekleştirilen nöbet eylemi sürüyor. Nöbete siyasi parti, sendika temsilcisi ve çok sayıda yurttaş katıldı. “Kayyım halkın iradesine gasptır. Demokrasiye vurulmuş darbedir” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Bijî berxwedana Colemêrg’ê” sloganı atıldı.

 

DEMOKRASİ VURGUSU

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kayyımla birlikte Colemêrg halkı ile beraber bir bütünen Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını belirtti. Bozan, ilk günden bugüne verilen ortak mücadeleye dikkat çekti. 

 

DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, siyasetin ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerektiğini ifade etti. Bu kültürün yaratılmaması halinde tüm ülke için olumsuz sonuçlar doğacağını belirten Aşan, eyleme katılan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti. Demokrasinin önemine dikkat çeken Aşan, demokrasi kültürünü bir gün mutlaka oturtacaklarını ifade etti. 

 

KÜRTÇEYE TAHAMMÜLSÜZLÜK

 

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ise, kayyım uygulamasının, irade gaspının ötesinde bir rejim olduğunu vurguladı. Sarıyıldız, “Colemerg halkının iradesi şahsında bir iradesi zapt edilmek istendi. Devamında da işte ‘Pêşî Peya’ denen iki Kürtçe kelime bile bu zihniyete, bu kayyımcı anlayışa tahammülsüzlük yarattı. Ama biz şunu gördük; halk her zaman olduğu gibi bugün de iradesine sahip çıktı. ‘Önce yaya’ dedi, ‘Önce irade’ dedi, ‘Önce Kürt halkının iradesi’ dedi. Biz bu halkın mesajını çok iyi anladık. Kayyımcı zihniyetler kaybedene kadar da asla mücadelemizden geri durmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Akdeniz Belediyesi önünde sürdürülen nöbet sona erdi. Mersin’deki kayyım nöbeti, her hafta farklı yerlerde gerçekleştirilecek oturma eylemiyle sürdürülecek.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version