Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyıma karşı nöbet sürüyor: Ortak mücadeleyi büyütelim


İSTANBUL- Şişhane Meydanı’ndaki kayyım nöbetinde Kürt halkına yönelik baskılara dikkat çekilerek birlikte mücadele mesajı verildi. 

 

Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Beyoğlu ilçesinde bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet eylemi 56’ncı gününde devam etti. Meydana giriş yapan yurttaşlar tek tek  “Kayyım defol” tişörtü giyerek yerini aldı. “Taksim, Hakkari bizim”, “1 Mayıs’a özgürlük”, “Kayyum defol” pankartı açıldığı eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyım gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Başakşehir İlçe Eşbaşkanı Antike Tarhan, Kürt halkına yönelik baskılara dikkat çekti. Gençlerin halay çektikleri gerekçesiyle tutuklandığını hatırlatan Tarhan, “Bizler her yerde her alanda halaylarımızı ve zılgıtlarımızı çekeceğiz” diyerek birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

 

‘KENETLENEREK DİRENMEMİZ GEREKİYOR’

 

DEM Parti’li Sebahattin Halli de İktidarın yıllardır Kürt halkına yönelik politikalarına dikkat çekerek, “Dilimizi, kültürümüzü, yasaklayarak bu faaliyeti gerçekleştirenleri de tutukluyorlar. Yani iradesine ve kendine sahip çıkan Kürt’ü tutukluyor. Bu anlayışa karşı topyekûn kenetlenip ve sonuna kadar direnmemiz gerekiyor. Bizleri ancak mücadele ayakta tutar” dedi.

 

ORTAK VE ÖRGÜTLÜ MÜCADELE

 

DEM Parti İl yöneticisi İbrahim Ateş, faşizmin örgütlü ortak mücadele ile yıkılacağını dile getirerek,  “Baskılar arttıkça direnişimiz her zaman artacak. Yine alanlardayız, meydanlardayız. Türkiye her sabah bir katliam ve yasasızlıkla uğraşıyor. Buradan tüm halklara sesleniyoruz. Faşizmi ancak örgütlü ortak mücadele ile yıkabiliriz. Gelin hep beraber bu faşizmi yıkalım” çağrısı yaptı. 

 

FAŞİZME KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI

 

DEM Parti önceki dönem PM üyesi Seyithan Kırmızı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Kürt halkının aralıksız direndiğini vurgulayarak “Faşizmden merhamet beklenmez ancak karşısında direnilir. Kürt halkının diline bile tahammül edemeyen bir anlayışla bizlerin yani Kürt halkının ancak mücadele etmesi gereklidir.  Herkes bunu iyi bilmelidir. Kürtler bu ülkenin asli unsurladır” diye ifade etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version