Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyıma karşı nöbet eylemi: Faşizmin ezberini bozuyoruz


İSTANBUL – Şişhane Meydanı’nda sürdürülen kayyıma karşı nöbet eylemi 67’nci gününde devam ederken, nöbette “Faşizmin ezberini bozuyoruz. Çünkü biz direniş ruhuna sahibiz” denildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemini 67’nci gününde sürdürdü. Eyleme, birçok siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi katılım sağladı. “Kayyım defol” tişörtleri giyilen eylemde, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartları açıldı. Ayrıca “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana zindanan” , “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

‘BİZ DİRENİŞ RUHUNA SAHİBİZ’

Eylem alkış, zılgıt, slogan ve şarkılarla başladı. Ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti)  Ümraniye Eşbaşkanı Halis Yakup söz aldı. Şişhane Meydanı’nda Kürt halkının iradesine atanan kayyım politikalarını protesto ettiklerini söyleyen Halis, “Kimse bu halkın iradesini kıramaz kimse bu halkın diline, kültürüne, kimliğine saldıramaz. Çünkü biz direniş ruhuna sahibiz. Bu sistem halka, doğaya, her şeye saldırıyor. Biz Kürt halkı olarak sistemin tüm politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

DEM Parti Bahçelievler Eşbaşkanı Filiz Peştek Keskin ise, “Faşizmin ezberini bozuyoruz” diye belirtti.

Eylem, alkışlarla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version