Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyıma karşı nöbet: Colemêrg halkının iradesi tanınmalı


 İSTANBUL – Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı başlatılan nöbet eyleminde, Colemêrg halkının iradesi tanınana kadar eylemlerin her alanda sürdürüleceği mesajı verildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemini 66’ncı gününde de sürdürdü. Eyleme, birçok siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. “Kayyım defol” tişörtleri giyilen eylemde, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartları açıldı. Ayrıca “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

İlk olarak söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Güngören İlçe Eşbaşkanı Muhammet Xalis, “Demokratik siyaset alanında Kürt halkının sandığa gömdüğü iktidar, belli ki ders almamış. Onca hilelerinize rağmen Hakkari halkı iradesini seçti. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Kimsenin gücü Kürt halkına yetmez” dedi.

DİREN HAKKARİ İSTANBUL SENİNLE’

Daha sonra kısa bir konuşma yapan DEM Parti Büyükçekmece İlçe Eşbaşkanı Kerem İpekli, “İktidar yaklaşık 15 yıl kayyım zihniyeti ile ülkeyi yönetiyor. Kayyım Kürt halkının başına bela olmuş. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Diren Hakkari İstanbul yanında” diye belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version