Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyıma karşı eylemde Meclis’teki saldırı kınandı


ANKARA – Kayyım atanmasına karşı Ankara’da düzenlenen eylemde Meclis’teki saldırı kınandı. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü, Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Sakarya Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkçe ve Kürtçe, “Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz” yazılı pankartın açıldığı açıklamada Türkiye İşçi Partisi (TİP), “Can Atalay’a özgürlük” yazılı dövizler taşıyarak eyleme destek oldu. 

 

“Kayyımlar gidecek biz kalacağız”, “Jin, jiyan, azadî” sloganlarının sık sık atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Tatlıgül Gül, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün halkın üzerindeki etkisine dikkat çekti. 

 

Gül, “Yakın tarihsel süreç şuna tanıktır, Kürt sorununu çözemeyen bizzat çözülmektedir. Çağrımızı yineliyoruz, diyalog ve müzakere kapılarını açın, tecridi kaldırın, esaret altına aldığınız Kürt siyasetçilerini, belediye başkanlarını bırakın. Onurlu bir barışa kapı açın” dedi.  

 

DEMOKRASİ VE BARIŞ ÇAĞRISI

 

Colemêrg Belediye Başkan Vekili olarak seçilen Viyan Tekçe’nin kabul edilmemesini anayasa tanımamak olduğunu söyleyen Gül devamında şunları kaydetti: “Yineliyoruz. Belediyelerimizi ve kazanımlarımızı gasp ettirmeyeceğiz. Bu oyunu el birliğiyle mutlaka bozacağız. Haftalardır yaptığımız çağrıyı yineliyor, herkesi demokrasiden, barıştan, yaşamdan yana tavır almaya davet ediyoruz ve Hakkari halkının nezdinde bir kez daha belirtiyoruz ki halka rağmen halk iradesini gasp edemeyeceksiniz.”

 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Hüseyin Gökoğlu, muhalefet partilerinin çağrısıyla yapılan Can Atalay oturumunda AKP’li Alpay Özalan’ın TİP Milletvekili Ahmet Şık ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’e saldırmasını kınadı. 

 

Açıklamaların ardından TİP ve Beraberiz Derneği’nden isimler de konuşarak Meclis’teki saldırıyı kınayarak kayyımı kabul etmeyeceklerini belirtti. 

 

Açıklama alkışlar ve sloganlarla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version