Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayyıma karşı 62 gündür nöbetteler: Direniş meşrudur


İSTANBUL– Şişhane Meydanı’nda irade gaspına karşı 62 gündür devam eden nöbette, kayyıma karşı direnişin en meşru hak olduğu vurgulandı. 

 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemi 62’nci gününde de devam etti. Eylemde “Kayyım defol” tişörtü giyildi. “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartı açılırken sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız” sloganı atıldı.

 

DEM Parti Avcılar Eşbaşkanı Doğan Çelik, Kürt halkının iradesine kayyım atanmasına tepki göstererek, “Buradaki eylemimizi meşrudur. En doğal hakkımızdır. Kürt halkının dilini, kültürünü, kimliğini kabul etmemek haksızlıktır. Bunu kabul etmiyoruz. Burada bunu kabul etmeyip eylemde olmamız en meşru hakkımızdır”  dedi. 

 

MÜCADELEYE DEVAM VURGUSU 

 

DEM Parti Sultangazi Eşbaşkanı Rukiye Ekenler de, “Her gün buraya gelip kayyımı kabul etmediğimizi ifade ettik. Hepimiz her alanda tabii ki kayyıma ‘hayır’ diyeceğiz. Tek bir şey için mücadele ediyoruz. İnsan onurunu yücelterek yaşamak için. Bizim talebimiz budur. İnsan her şeyin üzerindedir bütün değerleri üzerindedir. Ve insan onurunu yücelterek yaşayabilmek için yaşatabilmek için demokrasi barış ve eşitlik gerekmektedir. Biz tam da burada bunun mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte nefes alan bütün canlılar için mücadele ediyoruz mücadele etmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Eylem, konuşmalarının ardından çekilen halay ve zılgıtlarla sona erdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version