Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katledilen kadın gazeteciler için Şehba’da kitlesel yürüyüş


HABER MERKEZİ – Efrîn ve Şehba Kadın Hareketi öncülüğünde Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in Türkiye’nin saldırısında katledilmesi protesto edildi. 

 

Kuzey ve Doğu Suriye’de Efrîn ve Şehba Kadın Hareketi, Kongra Star temsilcileri, Özerk Yönetim’e bağlı kurum temsilcileri dahil yüzlerce Efrîn ve Şehbalı kadının katılımıyla “Gerçeği karartamazsınız, ihanetle de gizleyemezsiniz” sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’in katledilmesi kınandı. 

 

Şehba’nın Ehdas ilçesinde bir araya gelen kitle, 4 Nisan Parkı’na kadar yürüdü. Burada konuşan Efrîn-Şehba Kongra Star Üyesi Rihan Elo, “Buradan direniş sözümüzü yeniliyoruz, şehitlerimizin intikamını alacağız. Barzani ailesinin ihaneti ilk değil. İhanetçilik kanlarında var. Bizler Türk devletinin saldırılarını ve Barzani ailesinin ihanetini kınıyoruz. Saldırılarla gazetecilerin sesini kesemeyecekler” dedi.

 

‘ÖZGÜR KADIN İRADESİNİ KIRAMAZSINIZ’

 

Ekonomi ve Tarım Kurulu Eşbaşkanı Zelox Bekir ise, şunları ifade etti: “Tüm şehitlerimizi anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Türk devletinin saldırılarını, KDP ve Barzani ailesinin Türk devletiyle işbirliğini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıların nedeni kadınların özgürlüğünden korkmalarıdır. Kadın gazetecilere yönelik saldırılarla özgür kadının iradesini kıramazlar” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version