Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamala Harris, Temmuz ayında 310 milyon dolar topladı, Trump’a fark attı

Kamala Harris, Temmuz ayında 310 milyon dolar topladı, Trump’a fark attı


Joe Biden’in kampanyasını sona erdirerek başkanlık adaylığından çekilmesinden ardından Demokrat Partinin yeni adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Kamala Harris, Temmuz ayında başkanlık kampanyası için yaklaşık 310 milyon dolar topladı.

Kamala Harris aldığı bağışlarla Cumhuriyetçilerin adayı D. Trump’ı da geride bıraktı. Trump’un geçen ay yaklaşık 138,7 milyon dolar topladığı açıklanmıştı. Suikast girişiminden kurtulan Trump’ın Temmuz ayında topladığı bağış miktarı, Haziran ayında topladığını açıkladığı 111,8 milyon doların yaklaşık yüzde 24 üzerinde gerçekleşmişti.

Harris’in kampanya ekibinden yapılan açıklamada Harris ve Biden tarafından toplanan toplam paranın 1 milyar doların üzerine çıktığını ve tarihte ilk kez bu eşiğin bu kadar hızlı şekilde aşıldığı ifade edildi. Temmuz ayı sonu itibariyle Harris için toplanan para 377 milyon dolar olurken Trump ise 327 milyon dolarda kaldı.

Temmuz ayının ilk 3 haftalık sürecinde birçok Demokrat Parti bağışçısı, desteklerini partiden çekerken Harris’in partinin başkan adayı olmasının ardından seçmenler ve bağışlarını geri çeken birçok destekçi tekrar parti etrafında biraraya geldi. Harris’in kampanya ekibi, 310 milyon doların 200 milyon dolardan fazlasının Biden’ın Harris’i desteklemesini takip eden ilk hafta içinde geldiğini söyledi. Ayrıca Temmuz bağışlarının üçte ikisinin ilk kez bağış yapanlardan geldiği ve bağışların yüzde 94’ünün 200 dolar veya altında olduğu belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version