Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadınlardan Narin’in ailesine dayanışma ziyareti


AMED – TJA aktivisleri DEM Parti ve DBP kadın meclisi 8 gündür kayıp olan Narin Güren’in ailesini ziyaret etti.

 

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) öncülüğündeki bir heyet, Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde, 21 Ağustos’tan beri kayıp olan Narin Güren’in ailesini ziyaret etti. Ziyarete Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi sözcüleri  Berivan Bahçeci ve Halide Türkoğlu, milletvekili Adalet Kaya, DEM Parti ve  DBP Amed il eşbaşkanları, DEM Parti’li Belediye eşbaşkanları il ve ilçe yöneticilerinin katıldı. 

 

‘SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLMELİ’

 

Burada konuşan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, bütün Amed halkının Narin’den gelecek güzel bir haber beklediğini söyledi. Türkoğlu,  “Belediyelerimizin koordinasyonu,  AFAD, Kurtarma Ekipleri herkes sahada, herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. Bizler de buradan 8 gündür kaybolan, kaybettirilen Narin’in akıbetini öğrenmek istiyoruz. Narin’in tez zamanda bulunmasını ailesine kavuşmasını istiyoruz” dedi. Umutlu olduklarını ve güzel haberler alacaklarına inandıklarının altını çizen Türkoğlu, “Soruşturma çalışmalarını daha da derinleştirerek daha da büyütmek zorundayız” dedi.

 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI 

 

Türkiye’de kaybettirilen, kayıp olup ve akıbeti belli olmayan çocukların sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Aslında zamanında bunun gibi sorunlar yaşandığında gerekli tedbirleri alınmış olsaydı kayıplar bu kadar çok yaşanmayacak, failler de bir köyün içine girip elini kolunu sallayıp, köyde bir çocuğU kaçıramazdı. Başta kent dinamikleri olmak üzere STK’lar, baro komisyonları, hepimiz Narin’in  bulunması, faillerinin yakalanması için dayanışma göstermeliyiz” dedi

 

‘ NARİN İÇİN UMUTLARIMIZI YİTİRMİYORUZ’

 

Ardından söz alan DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, “Kurdistan’da kuş uçsa haberimiz olur” diyen devletin Narin’i 8 gündür bulamadığını hatırlattı. Bahçeci, “Bu 8 günde Narin’e dair hiç bir emare bulunamadı. Narin’i görenlerin ve onun hakkında bir bilgiye sahip olan herkesin her alanda ve her platformda dile getirmeleri gerekir. Biz de aile gibi hiç bir şekilde umudumuzu yitirmiyoruz.  Bu güne kadar Narin’e dair olumsuz bir şey söylenmemiş ve umut ediyoruz ki olumsuz bir şey çıkmaz. Kurdistan’da özel savaş politikaları yürüten devlet, Narin için de derin ve geniş araştırma yapması lazım.  Ailenin de yüreğine su serpilsin” ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version