Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Japonya ve Filipinler’den Güney Çin Denizi’nde ilk ortak askeri tatbikat

Japonya ve Filipinler’den Güney Çin Denizi’nde ilk ortak askeri tatbikat


Çin’in artan baskısı karşısında iki ABD müttefiki güvenlik bağlarını güçlendirirken Filipin ve Japon donanmaları Cuma günü Güney Çin Denizi’nde ilk ortak tatbikatlarını gerçekleştirdi.

Tatbikat, bir aydan kısa bir süre önce Manila ve Tokyo arasında birbirlerinin topraklarında asker konuşlandırılmasına izin veren bir anlaşmanın imzalanmasından sonra gerçekleşti.

Filipin ordusundan yapılan açıklamada, Japon destroyeri JS Sazanami ve Filipin güdümlü füze fırkateyni BRP Jose Rizal’ın iki ülkenin ilk ikili “Deniz İşbirliği Faaliyeti ”nde yer aldığı belirtildi.

İki gemi, Manila’nın Güney Çin Denizi’nin Filipin kıyılarına en yakın kısımlarına verdiği isim olan Batı Filipin Denizi’nde bir iletişim tatbikatı gerçekleştirdi ve taktik manevralar yaptı.

Açıklamada bu tatbikatların “Filipin ve Japonya Donanmalarının taktik kabiliyetlerini arttırdığı ve bölgede barış ve istikrarın korunmasına yönelik güçlü bağları ve karşılıklı kararlılığı pekiştirdiği” belirtildi.

Benzer bir tatbikat iki gün önce yine Filipinler’e yakın Güney Çin Denizi sularında Filipin donanmasına ait devriye gemisi BRP Ramon Alcaraz ile ABD Donanmasına ait kıyı muharebe gemisi USS Mobile arasında gerçekleştirilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version