Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

JAPONYA | Nüfus krizi: 2024 yılının ilk yarısında 40 bin kişi evlerinde yalnız başına öldü

JAPONYA | Nüfus krizi: 2024 yılının ilk yarısında 40 bin kişi evlerinde yalnız başına öldü


AFP / BEHROUZ MEHRI

Japonya polisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2024 yılının ilk yarısında ülkede yaklaşık 40 bin kişi evlerinde yalnız başına öldü.

Ulusal Polis Teşkilatı’na göre, yaklaşık 4 bin kişi öldükten bir aydan daha uzun bir süre sonra bulundu. 130 kişinin öldüğü ise ancak 1 yıl sonra anlaşıldı.

Birleşmiş Milletler’e göre Japonya şu anda dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip. Hazırlanan raporun, ülkenin yaşlanan nüfusunun büyük bir kısmının yalnız yaşaması ve yalnız ölmesi sorununa ışık tutacağı umuluyor.

Ulusal Polis Teşkilatı’nın 2024 yılının ilk yarısına ait verileri, yalnız yaşayan toplam 37 bin 227 kişinin evlerinde ölü bulunduğunu ve bunların  yüzde 70’inden fazlasını 65 yaş ve üzerindekilerin oluşturduğunu gösteriyor.

BBC’de yer alan habere göre, evde tek başına ölen kişilerin tahmini yüzde 40’ı bir gün içinde bulunurken, polis raporuna göre yaklaşık 4 bin ceset ölümden bir aydan daha uzun bir süre sonra bulundu. 130 kişinin cesedi ise bulunmadan önce en az bir yıl boyunca fark edilmedi.

Bu yılın başlarında, Japon Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü, yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların (65 yaş ve üzeri) sayısının 2050 yılına kadar 10.8 milyona ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Tek kişilik hanelerin toplam sayısının ise aynı yıl 23.3 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Nisan ayında Japon hükümeti, kısmen ülkenin yaşlanan nüfusunun neden olduğu, ülkenin on yıllardır süregelen yalnızlık ve izolasyon sorununu ele alan bir yasa tasarısı sundu.

Japonya uzun süredir yaşlanan ve azalan nüfusuyla mücadele etmeye çalışıyor ancak bu değişim ülkenin yönetmesi zor bir hal almaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Başbakan Fumio Kishida, ülkesinin azalan doğum oranı nedeniyle toplum olarak işlevini yerine getirememenin eşiğinde olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version