Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç’te 50 yıl sonra bir ilk: Ülkeyi terk edenlerin sayısı gelenlerden fazla

İsveç’te 50 yıl sonra bir ilk: Ülkeyi terk edenlerin sayısı gelenlerden fazla


İsveç’te yaklaşık 50 yıl sonra ilk kez ülkeyi terk edenlerin sayısı gelenleri geçti. Ülke net göçte eksiye düştü.

Adalet Bakanlığı İsveç’ten ayrılanların sayısının gelenlerden daha fazla olduğunu bildirirken net göçün negatif olmasında sığınma başvurularındaki düşüş dikkat çekiyor. İsveç’e yapılan sığınma başvurularının bu yıl 1997’den bu yana en düşük seviyede kalması bekleniyor.

İsveç Adalet Bakanlığı’nın X hesabından yapılan paylaşımda, “İsveç Göçmenlik Dairesi’nin tahminlerine göre İsveç 1997’den bu yana en düşük sayıda sığınmacıyı kabul edecek ve 50 yılı aşkın bir süredir ilk kez net göç verecek” denildi.

Enligt Migrationsverkets prognos ser Sverige ut att få det lägsta antalet asylsökanden sedan 1997, och för första gången på över 50 år har Sverige nettoutvandring.

🎥 Läs mer och se pressträff med migrationsminister @MariaStenergard här⬇️https://t.co/uTDOMP7cnD pic.twitter.com/E0kBY5zHu9

— Justitiedepartementet (@Justitiedep) August 8, 2024

Göç Bakanı Maria Malmer Stenergard gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılın Ocak ayından Mayıs ayına kadar İsveç’i terk edenlerin sayısının ülkeye göç edenlerden yaklaşık 5.700 kişi daha fazla olduğunu söyledi.

Stenergard, “İltica başvurularının sayısı tarihsel olarak düşük bir seviyede, iltica ile ilgili oturma izinleri azalmaya devam ediyor ve İsveç 50 yıldır ilk kez net göç veriyor” dedi.

Üç partili azınlık koalisyonunun bir parçası olarak Ulf Kristersson’un başbakanlığını yaptığı ve aşırı sağcı İsveç Demokratlarının desteğini alan hükümet, Ekim 2022’de iktidara geldiğinde dışarıdan gelen göçü azaltma sözü vermişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version