Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İSVEÇ | Kuran-ı Kerim yakan iki kişiye nefret suçundan dava açıldı

İSVEÇ | Kuran-ı Kerim yakan iki kişiye nefret suçundan dava açıldı


İsveçli savcılar Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, iki kişinin Kuran-ı Kerim’i ateşe verdikleri için yargılanacaklarını açıkladı.

İsveç Savcılık Makamından yapılan açıklamada, iki kişinin dört ayrı olayda İslam’ın kutsal kitabını bir caminin dışında ve kamuya açık diğer yerlerde yakarak “etnik veya ulusal bir gruba karşı kışkırtma suçu” işledikleri belirtildi.

İsveç’in iç güvenlik servisi Kuran yakma olayları nedeniyle terör alarm seviyesini yükseltmiş, ülkedeki terör saldırısı korkularını artırmıştı.

Kıdemli Savcı Anna Hankkio yaptığı açıklamada, “Her iki adam da bu dört olayda inançları nedeniyle Müslümanları aşağılamaya yönelik ifadelerde bulundukları ve Kuran’a bu şekilde davrandıkları için yargılanıyor” dedi. Hankkio, Salwan Momika ve Salwan Najem olarak adlandırılan iki kişi aleyhindeki kanıtların büyük ölçüde video kayıtlarından oluştuğunu söyledi.

Yargılanan iki kişiden Najem’in avukatı olan Mark Safarya yaptığı açıklamada “Gösteri ile ilgili olarak verilen izin müvekkilimin niyeti kapsamındadır. Müvekkilimin hakları İsveç anayasası tarafından korunmaktadır” dedi.

İsveç Göçmenlik Bürosu, Iraklı bir mülteci olan Momika’yı oturum başvurusunda yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle sınır dışı etmek istediğini ancak ülkesinde işkence riski altında olduğu için bu kararın uygulanmayacağını açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version