Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da kayyım nöbeti: Kazanacağız


İSTANBUL – Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından başlatılan kayyım nöbetinde konuşan DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, mücadeleden vazgeçilmediği sürece kazananın kendileri olacağını belirtti.  

 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemi 61’inci gününde de devam etti. Eyleme çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı. Eylemde “Kayyım defol” tişörtü giyildi. Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde “Kayyım defol” dövizi ve “Bijî berxwedana zindana”, “Kayyım defol”, “Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz”, “Bijî berxwedana Colemêrg” dövizleri taşındı. Ayrıca eylemde Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartı açıldı. Alkış ve zılgıtların atıldığı eylem, Kürtçe ve Türkçe çalınan şarkılarla başladı. Eyleme katılan yurttaşlar, şarkılar ve alkışlar eşliğinde halay çekti. 

 

Eylemde “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazancağız”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” ve “Jin jiyan azadî” sloganları yükseldi.

 

‘DİRENEREK KAZANACAĞIZ’

 

Bugünkü eylemde söz alan İstanbul Barış Anneleri İnsiyatifi’nden Ayşe Sarıhan, “Bu kayyım hepimizin iradesine atanmıştır. Bizler ayaktayız bunun karşısında duracağız. Ömrümüzün son nefesine kadar önderimizin ve mücadelemizin arkasındayız. Direneceğiz ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, iktidarın 12 Eylül faşizimininden yararlandığını belirterek, “12 Eylül darbecilerle hesaplaşacağız. Bugün faşizmin bütün nimetlerinden yararlanan bu iktidar, her şeyi yok etmeye niyetli ve yok etmek içinde kayyum atıyor, hapsediyor, öldürüyor. Fakat unuttuğu bir şey var tarihin güçlü evresinde duramayacaktır. Bugün bütün şiddet yollarıyla zor yollarıyla iktidara oturuyorlar. Barışın karşısında hiçbir iktidar durmadı. Kimler geldi kimler geçti. Tarih onları yok etti çöp sepetine attı. Yeter ki bizler mücadelemizi daha sıkı sahiplenelim” şeklinde konuştu.

 

‘MÜCADELE OLDUĞU SÜRECE KAZANACAĞIZ’

 

İktidarın yıllardır Kürt halkının mücadelesini bastırmaya çalıştığını vurgulayan Çubuk, “On yıllardır korkutarak sindirmek istediler. Fakat bugün ortaya çıkan denklem hiçbirinin işe yaramadığını yok edilemeyeceğini ortaya koydu. Bu mücadeleye ilmek ilmek gelmek ve bunu görmek mütevazi emeklerini koyan Barış Anneleridir, gençlerdir, kadınlardır. Mahallelerde kapı kapı gezerek partimizi kuran değerli yoldaşlarımızdır. Sizlerin öncülüğünde yürüyoruz. Bu mücadele ve bu parti var olduğu sürece kazanacağız” dedi. 

 

Konuşmalarının ardından eylem slogan ve halaylar eşliğinde son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version