Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Havalimanı’nda ‘maymun çiçeği’ alarmı: Afrika’dan gelen uçuşlara yakın takip

İstanbul Havalimanı’nda ‘maymun çiçeği’ alarmı: Afrika’dan gelen uçuşlara yakın takip


Afrika ülkelerinden dünyaya yayılan maymun çiçeği (mpox) virüsü nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda alarm verildi. Maymun çiçeği (mpox) virüsünün sık görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul’a yapılan uçuşlar, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerince yakın takibe alındı.

Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde hızla yayılması ve ölümlere yol açması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu ilan edilen maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasında ayrıca Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika’da görüldü. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Havalimanı’nda virüse karşı bazı önlemler alındı. Özellikle hastalığın yoğun görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 ülkeden gelen uçaklar ve Türkiye’ye giriş yapan yolcular yakından izleniyor.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, DSÖ’nün hastalığı küresel acil durum ilan etmesinin ardından uçuşları izlemeye aldıklarını söyledi. İstanbul Havalimanı’nda 7/24 görev yapan sağlık ekibi olduğunu ve tüm denetimlerin titizlikle yapıldığını vurgulayan Kavak, şunları söyledi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version