Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Adliyesi’ne saldırı soruşturmasında 19 kişiye 15’er yıla kadar hapis istemi


İSTANBUL – İstanbul Adliyesi’nde polis kontrol noktasına dönük gerçekleştirilen saldırıya dair yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, 19 kişi hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası istenildi. 

 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde polis noktasına dönük 6 Şubat’ta düzenlenen silahlı saldırıya dair yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, aralarında eylemi gerçekleştiren DHKP-C üyelerinden Pınar Birkoç’un ablaları Necmiye Birkoç ile Nejla Birkoç ve ayrıca merkez komitesinde yer aldığı iddia edilen 4 kişinin de bulunduğu toplamda 19 kişi “şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

 

Hazırlanan iddianamede, olay günü DHKP-C üyesi Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un, adliyenin D blok kapısına yaklaştıkları sırada görevli polisler tarafından uygulama yapıldığı, uygulama sırasında Birkoç’un polislerin yüzlerine 2-3 saniye kadar biber gazı sıktığı, bu sırada Birkoç’un arkasında bulunan Yayla’nın polise ateş ettiği, silahın ateş almaması üzerine yeniden ateş ettiği ve sağ ayağından yaraladığı kaydedildi. Polislerden birinin adliye binası istikametine diğerinin C blok istikametine doğru koşmaya başlaması üzerine Yayla ve Birkoç’un C blok istikametine doğru koşan polislere ateş ettiği belirtilen iddianamede, bu sırada Dilfiraz Karataş isimli yurttaşın açılan ateş sonucu öldüğü ifade edildi. İddianamede, Yayla ve Birkoç’un C blok önündeki nöbet kulübesinde bulunan polislerce öldürüldüğü belirtildi.

 

19 ŞÜPHELİ HAKKINDA 15’ER YIL HAPİS TALEBİ

 

Hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Zerrin Sarı, Seher Demir, Musa Aşoğlu, Fehriye Erdal ile şüpheliler Necmiye Birkoç, Nejla Birkoç, Ayten Öztürk, Diyar Ersoy, Elif Ersoy, Ercan Güneş, Gamze Eroğlu, Hakan İnci, Hasan Karapınar, Meryem Özsöğüt, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oktay Kelebek, Seda Şaraldı, Seher Adıgüzel ve Ulaş İnci’nin,  “örgüte üye olmak” suçundan ayrı ayrı 7’şer yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Öte yandan eylemde öldürülen Emrah Yayla ile Pınar Birkoç hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “kasten öldürme”, “kamu malına zarar verme”, “tasarlayarak öldürme” ve “örgüte üye olma” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

 

Şüphelilerin yargılanmasına 31 Ekim’de İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce başlanacak.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version