Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrailli yerleşimciler Batı Şeria’da bir köyü ateşe verdi

İsrailli yerleşimciler Batı Şeria’da bir köyü ateşe verdi


Çok sayıda İsrailli yerleşimci işgal altındaki Batı Şeria’da bir köyde evleri ve arabaları ateşe ver. İsrailli yerleşimciler silahla ateş ettikleri 1 Filistinliyi öldürürken sağlık bakanlığı bir kişinin de göğsünden ağır yaralandığını açıkladı.

Bazıları maskeli olan İsrailli yerleşimciler, Perşembe akşamı Nablus kenti yakınlarındaki Jit köyüne taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Filistin sağlık bakanlığı, 20’li yaşlarının başında bir köylünün öldüğünü ve bir başka kişinin de göğsünden ağır yaralandığını söyledi.

İsrailli yetkililer saldırıyı kınasa da Filistinliler, yerleşimci şiddetine İsrail ordusu ve yetkilileri tarafından izin verildiğini hatta şiddetin teşvik edildiğini iddia ediyor.

BM İnsani İşler Ofisi OCHA’ya göre Ekim ayından bu yana yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik bin’den fazla saldırısı oldu ve 660’ı çocuk olmak üzere en az 1.390 kişi yerinden oldu. BM İnsani İşler Ofisine gör;, Filistinlilerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan 107, Filistinlilerin mallarına zarar veren 859 saldırı kaydedildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version