Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’den hava saldırısı: Kassam Tugayları komutanı öldü


HABER MERKEZİ – İsrail’in Batı Şeria’da bir otomobile düzenlediği hava saldırısında Kassam Tugayları’nın Tulkerim’deki komutanlarından Heysem Nureddin Bıleydi öldürüldü. 

 

Filistin basınına yansıyan haberlere göre, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’daki Tulkerim’de bir otomobile düzenlediği hava saldırısında aralarında Kassam komutanının da olduğu beş kişi öldü. İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim kentinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. Saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerin arasında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları komutanlarından biri de olduğu belirtildi.

 

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA’nın geçtiği habere göre; İsrail ordusu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Tulkerim’in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. İki roketin isabet ettiği araç alev alırken içindekiler hayatını kaybetti. 

 

Tulkerim kentindeki Sabit Sabit Devlet Hastanesi kaynakları, saldırı sonrası hastaneye beş cenazenin getirildiğini, bunlardan birinin Tulkerim Mülteci Kampı’ndan 25 yaşındaki Heysem Nureddin Bıleydi olduğunu açıkladı. Bıleydi’nin Kassam Tugayları’nın Tulkerim’deki komutanlarından olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

İsrail ordusu, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, söz konusu araçta silahlı direnişçilerin olduğunu bildirdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version