Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail okula ‘ABD’nin 1000 kiloluk bombalarını attı’, Filistinli örgütler tek ses: ‘ABD suç ortağı, dünya İsrail’i durdurmalı’

İsrail okula 'ABD'nin 1000 kiloluk bombalarını attı', Filistinli örgütler tek ses: 'ABD suç ortağı, dünya İsrail'i durdurmalı'


– İsrail’in 309 gündür saldırdığı Gazze Şeridi’nde yine yerinden ettiği Filistinlerin sığındığı bir okulu “teröristlerin saklandığı Hamas komuta kontrol merkezi olduğu” iddiasıyla vurup 100’den fazla kişiyi öldürmesi, onlarca kişiyi yaralaması, yeni infial yarattı.

Gazze Şehri’nin doğusundaki Derec mahallesinde Tabiin Okulu’na sabah namazı saatinde hava saldırısı düzenlenmesiyle ölenler arasında kadınlar, çocuklar, yaşlılar olduğu belirtildi.

Katar merkezli Al Jazeera, bombaların vurduğu okulun mescidinde sabah namazı kılan yaklaşık 250 kişi bulunduğunu aktararak ölü sayısının artabileceğine işaret etti.

YANGIN ÇIKTI, ŞARAPNEL PARÇALARI SAPLANDI

İsrail saldırısının yangın da çıkardığını, mescitte namaz kılanların yanısıra bombalardan uçan şarapnel parçalarının isabet ettiği sınıflarda kadınlarla çocukların da öldürüldüğünü duyuran Al Jazeera, şu bilgiyi verdi:

“Bu tür bombalar çivi ve şarapnellerle dolu. Patladıklarında yangın çıkarmanın yanısıra uçan parçalarıyla bedeni kesiyorlar. Saldırıya uğrayan okuldan gelen görüntülerde, ölülerin yerden parçalara ayrılmış halde kaldırıldığı görülüyor.”

ÖLÜLER PARAMPARÇA

Al Jazeera’ya konuşan Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, “Okul alanı cesetler ve vücut parçalarıyla dolu. Sağlık görevlilerinin bütün bir cesedi teşhis etmesi çok zor. Burada bir kol, orada bir bacak var. Cesetler parçalanmış. Sağlık ekipleri bu korkunç sahne karşısında çaresiz kalıyor” dedi.

AĞIR KANAMALI, AĞIR YANIKLI YARALILAR: HASTANE ÇARESİZ

Haberde El Ehli Arap Hastanesi’ne getirilen yaralıların şarapnel parçaları yüzünden ağır kanaması veya yangın yüzünden ağır derecede yanıkları olduğu, ölülerin ise tanınmaz halde olması yüzünden yakınlarının teşhis etmekte zorlandığı belirtildi. Yeterli personeli malzeme ve ilaçtan yoksun El Ehli Arap Hastanesi’nin yaralılara yeterli tıbbi bakım sağlayamadığı ve çökmenin eşiğinde olduğuna dikkat çekildi.

ABD’NİN MK-84 BOMBALARI OLARAK BİLİNİYOR

Hamas hükümetinin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail Sevabite, İsrail ordusunun okulun içinde yerinden edilmiş kişilerin varlığından haberdar olduğunu, buna rağmen okula her biri 907 kg ağırlığında üç bomba attığını söyledi.

Reuters, 28 Haziran’daki haberinde ABD’nin 7 Ekim’den beri İsrail’e çok yıkıcı etkiye sahip 907 kiloluk MK-84 bombalarından 14 binden fazla adet tedarik ettiğini duyurmuştu.

HAMAS: NEO-NAZİLER GAZZE ŞEHRİ’NİN MERKEZİNDE KATLİAM YAPTI

Hamas hareketinin açıklamasında, “Gazze Şeridi’nde Neo-Naziler tarafından Gazze Şehri’nin merkezinde işlenen katliam, korkunç bir suç teşkil ediyor ve savaş tarihinde benzeri görülmemiş suç ve katliam serisinde ciddi bir tırmanışı temsil ediyor” denildi.

‘SAHTE BAHANELER VE İFŞA EDİLMİŞ YALANLAR’

İsrail ordusunun okulun “Hamas komuta kontrol merkezi olarak kullanıldığı” iddiasını yalanlayan örgüt, İsrail’in “sivilleri, okulları, hastaneleri ve mülteci çadırlarını hedef almak için öne sürdüğü mazaretlerin hepsinin suçlarını haklı çıkarmak için uydurduğu sahte bahaneler ve ifşa edilmiş yalanlar” olduğunu söyledi.

‘SORUMLULUKLARINIZI YERİNE GETİRİP ACİLEN HAREKETE GEÇİN’

Açıklamada “Arap ve İslam ülkelerimizi ve uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye, bu katliamları ve halkımıza ve savunmasız vatandaşlarımıza yönelik artan Siyonist saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz” vurgusu yapıldı.

‘ABD, İSRAİL’E 100 BİNDEN FAZLA BOMBA VE FÜZE VERDİ’

Sevabite de “Tüm dünyayı bu pogromu kınamaya çağırıyoruz” diyerek “ABD yönetimi, yalnızca İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım ve etnik temizlik savaşına yeşil ışık yakmakla kalmıyor, aynı zamanda İsraillilere silah da sağlıyor. ABD, bu savaşın başlangıcından bu yana İsrail’e 100 binden fazla bomba ve füze sağladı” hatırlatmasını yaptı. “Uluslararası toplumu, özellikle BM Güvenlik Konseyi’ni, İsrail’e baskı yaparak halkımız, özellikle de masum kadınlar ve çocuklara yönelik sonu gelmeyen kan banyosunu sona erdirmesi için İsrail’e baskı yapmaya çağırıyoruz” diye ekledi.

İSLAMİ CİHAD: TAM TEŞEKKÜLLÜ SAVAŞ SUÇU

Medya ofisinin açıklamasında, “İsrail’in Filistin halkına soykırım ve etnik temizlik yaptığı, okul katliamından tamamen İsrail işgali ile Amerikan yönetiminin sorumlu olduğu” belirtildi. “Uluslararası toplumun katliamı kınaması gerektiğine” vurgu yapıldı.

İslami Cihad açıklamasında şöyle denildi: “İsrail’in Tabiin Okulu’nun mescidinde ibadet edenleri hedef alması tam teşekküllü savaş suçudur. Bu korkunç katliam için sabah namazı vaktinin seçilmesi, mümkün olan çok sayıda sivili öldürmeye yönelik olduğunu doğruluyor”

‘ULUSLARARASI TOPLUMUN DOKUNULMAZLIK TANIMASI YÜZÜNDEN’

“Düşman ordusunun okulları yıkmak için kullandığı bahaneler, daha önce hastaneleri yıkmak için kullandığı bahanelerle aynı ve bunların yanlış olduğu kanıtlandı. Uluslararası kurumların ve mahkemelerin, (İsrail’in) liderlerini savaş suçlusu ilan etmedeki başarısızlığı, onların ısrarına katkıda bulundu.”

FHKC: ABD’NİN DESTEĞİ, ARAP DÜNYASININ SESSİZLİĞİ YÜZÜNDEN

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), “ABD’nin siyasi ve askeri desteği, uluslararası toplumun ve Arap dünyasının sessizliği olmasaydı, Siyonist işgal rejiminin sağcı faşist hükümeti Tabiin Okulu’ndaki katliamı yapamazdı ve soykırım suçlarını sürdüremezdi” açıklamasını yaptı.

EL FETİH: TERÖRİZMİN VE SUÇUN ZİRVESİ

Mahmud Abbas’ın başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nin çekirdeğini oluşturan Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih), İsrail’in okul saldırısını “iğrenç, kanlı bir katliam” diye niteleyerek “terörizmin ve suçun zirvesini” oluşturduğunu söyledi.

‘FİLİSTİN HALKININ SİSTEMATİK İMHA EDİLMESİNİN DURMASINI SAĞLAYIN’

Okul katliamının, “İsrail’in kümülatif öldürme ve kitlesel katliamlar politikasıyla Filistin halkını yok etme çabasını şüpheye yer bırakmayan şekilde doğruladığını” belirten Fetih, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerine “derhal müdahale ederek Filistin halkına karşı yürütülen sistematik imha savaşını durdurma” çağrısı yaptı. (Al Jazeera, Reuters, AA, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version