Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Lübnan’ın güneyini vuruyor; iki gün OHAL ilan edildi

İsrail, Lübnan’ın güneyini vuruyor; iki gün OHAL ilan edildi


İsrail, Hizbullah’ın geniş çaplı bombardıman hazırlığında olduğunu açıklayarak, Lübnan’a önleyici saldırı başlattığını duyurdu. Ordu, Lübnan’ın güneyindeki sivillere “derhal” bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iç cephede “acil durum” ve ülke genelinde 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan etti. Gallant ayrıca Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin ile telefonda görüştü. Hizbullah’a düzenlenen saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail ordusundan yapılan son açıklamada, “Saldırılar şimdilik sadece güney Lübnan’a yönelik. Ancak tehdit olan her yeri vuracağız.” denildi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da İsrail’in topyekün bir savaş istemediğini, ancak sahadaki gelişmelere göre hareket edeceklerini söyledi. Lübnan delet medyasının güvenlik kaynaklarının bildirdiğine göre İsrail’in güney Lübnan’da bir araca düzenlediği hava saldırısında bir kişi öldü.

İsrail ordusunun (IDF) resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları şu anda İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik yakın bir tehdit oluşturan Hizbullah terör örgütüne ait hedefleri vuruyor.” ifadeleri kullanıldı.

IDF, Hizbullah’ın İsrail topraklarına roketler ve füzeler atmaya hazırlandığını ve ülkenin kuzeyinde sirenlerin çaldığını bildirdi. Hizbullah’ın da İsrail saldırısına karşı roketler fırlatmaya başladığı, roketlerin İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından önlendiği aktarıldı.

Güvenlik kabinesi toplandı

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun güvenlik kabinesini Türkiye saatiyle 07.00’de topladı. İsrail basını, Tel Aviv’e tüm geliş ve gidiş uçuşlarının güvenlik gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada, Ben Gurion Havalimanı’nda Türkiye saatiyle 07:00 itibarıyla operasyonların normale döneceği kaydedildi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version