Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Batı Şeria’da 10 Filistinliyi öldürdü

İsrail, Batı Şeria’da 10 Filistinliyi öldürdü


JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Batı Şeria’da düzenlediği baskın ve saldırılarda Çarşamba günü en az 10 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kızılay sözcüsü Ahmed Cibril AFP’ye yaptığı açıklamada, 2 Filistinlinin Cenin kentinde, 4 kişinin yakındaki bir köyde ve 4 kişinin de Tubas kasabası yakınlarındaki bir mülteci kampında öldürüldüğünü söyledi. Cibril 15 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi.

İsrail ordusu Çarşamba günü erken saatlerde Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin ve Tulkarem kentlerinde “terörle mücadele operasyonu” yürüttüğünü açıkladı.

Gazze’deki saldırıyla birlikte Batı Şeria’daki şiddet de arttı. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre 7 Ekim’den bu yana 650’den fazla Filistinli İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından öldürüldü. İsrailli yetkililere göre aynı dönemde en az 19 İsrailli öldü.

Batı Şeria 1967’den beri İsrail’in işgali altında bulunuyor. Radikal yerleşimciler, hükümetin göz yummasıyla topraklarını her geçen gün genişletiyor ve Filistinlilere saldırılar düzenliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version