Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İrlanda’da darknet operasyonu: 6.5 milyon euro değerinde kripto paraya el kondu

İrlanda'da darknet operasyonu: 6.5 milyon euro değerinde kripto paraya el kondu


– İrlanda polisi, başkent Dublin’de 6.5 milyon euro değerinde kripto para ele geçirdi. İnternetin karanlık dünyası olarak bilinen darknet pazarında yasadışı materyal satışı ve kara para aklama ile ilgili soruşturmanın parçası olarak yürütülen operasyonda üç kişi gözaltına alındı.

SADECE KRİPTO PARA DEĞİL ARAÇ VE SAATLERE DE EL KONDU

BBC’de yer alan habere göre pazartesi günü Dublin’in kuzeyindeki bir evde yapılan aramada İrlanda ulusal polis teşkilatı Garda’nın Ulusal Siber Suç Bürosu (GNCCB), Bitcoin ve Monero’nun yanı sıra 120 bin euro değerinde saat ve 220 bin euro değerinde iki araç da dahil olmak üzere ‘önemli varlıklara’ el koyduklarını açıkladı.

‘DARKNETE YÖNELİK KARMAŞIK BİR SORUŞTURMA SONUCU…’

GNCCB’den Michael Mullen, tutuklamaların ve mal varlıklarına el konulmasının “uzman müfettişler tarafından suç teşkil eden darknet pazar yeri faaliyetlerine yönelik oldukça karmaşık bir soruşturmanın sonucu olduğunu” söyledi.

İRLANDA POLİSİ ‘KARARLIYIZ’ DEDİ

Mullen, bu operasyonla İrlanda’nın herhangi bir suç eylemine karışmış kişiler için güvenli bir yer olmadığını ve ülkenin bu konudaki kararlılığını gösterdiğini belirtti. Sözlerine devam eden yetkili, İrlanda’nın ulusal polis teşkilatı olan An Garda Síochána’ya ilişkin de “suça karışmış kişilerin, bu tür kazançlar ne şekilde olursa olsun, bundan mali olarak faydalanmalarını önleme konusunda kararlılığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Mullen, yasadışı mal ve hizmetlerin satıldığı darknet pazarının artık faaliyette olmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

SAVCILIK İÇİN DOSYA HAZIRLANIYOR

Gözaltına alınan 49 yaşındaki erkek ve 32 yaşındaki kadın serbest bırakıldı. 23 yaşındaki diğer erkeğin ise sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Ayrıca şüphelilerle ilgili savcılık için bir dosya hazırlandığı bildirildi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version