Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’ın misilleme tehditleri nedeniyle uçuş iptalleri devam ediyor: Lufthansa ve Delta, iptal sürelerini uzattı

İran'ın misilleme tehditleri nedeniyle uçuş iptalleri devam ediyor: Lufthansa ve Delta, iptal sürelerini uzattı


– Ortadoğu’da artan gerilim nedeniyle Alman havayolu firması Lufthansa ve ABD merkezli Delta, bölgede askıya aldıkları uçuşların bir süre daha başlamayacağını duyurdu.

Lufthansa, İran ve Irak dahil olmak üzere bazı ülkelere yönelik uçuş iptali kararlarının süresini uzatırken Delta Havayolları, New York-Tel Aviv uçuşlarını “bölgede devam eden çatışmalar” nedeniyle ağustos sonuna kadar askıya alacağını duyurdu.

LUFTHANSA, BEŞ ÜLKEYE UÇUŞLARI BİR HAFTA DAHA DURDURDU

Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines gibi firmaları da bünyesinde bulunduran Lufthansa’dan yapılan yazılı açıklamada, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin ardından yapılan güvenlik analizi çerçevesinde bu bölgeye yönelik hizmetlerde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Bölgede artan gerilim nedeniyle şirketin Tel Aviv, Tahran, Beyrut, Amman ve Erbil’e olan bütün uçuşlarının 13 Ağustos’takiler dahil olmak üzere iptal edildiği belirtilen açıklamada, Lufthansa’nın iptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunduğu kaydedildi.

DELTA, AY SONUNA KADAR TEL AVİV BİLETİ SATMAYACAK

Delta Havayolları, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 31 Ağustos’a kadar New York-Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını ve yeni bilet satışını durdurduğunu açıkladı.

HAVAYOLLARI, İRAN’IN İSRAİL’E OLASI MİSİLLEMESİNDEN ENDİŞE DUYUYOR

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasının ardından İran’ın İsrail’e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini etkilemişti. 15 uluslararası havayolu şirketi, Tel Aviv uçuşlarını süreli ya da süresiz durdurmuştu.

İsrail’in Kanal 12 televizyonu, çok sayıda havayolu şirketinin Tel Aviv seferlerini durdurması sebebiyle yaklaşık 150 bin İsraillinin ülke dışında mahsur kaldığını iddia etmişti. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version