Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irak Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı: Gazetecilerin faillerinden hesap sorulmalı


HABER MERKEZİ – Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dilan Gafur, Türkiye’nin gazetecilere yönelik saldırısını kınayarak, “Federal Hükümet bu saldırılara karşı tedbir almalıdır ve derhal faillerden hesap sormalıdır” dedi.  

 

Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinin Seyîdsadiq ilçesinde gazetecilerin katledilmesine ilişkin açıklama yapan Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dilan Gafur, faillerin bulunmasını istedi. 

 

‘ULUSLARARASI ANLAŞMALARIN İHLALİ’ 

 

Gafur, “Bizler hiçbir taraf için tehdit oluşturmayan gazeteciler ve sivillere yönelik bu tür saldırıları gerekçesiz bir suç ve uluslararası yasa ile anlaşmaların ihlali olarak görüyoruz. Tüm taraflar gazetecilerin özgürlüğüne saygı duymalıdır. Bu saldırı aynı zamanda Irak’ın egemenliğinin ihlalidir” dedi.

 

‘HESABI SORULMALI’

 

Saldırıların periyodik olarak devam etmesinin nedeninin sessizlik olduğunun altını çizen Gafur, “Bu saldırılara ciddi tepki verilmiyor. Üzerinde durulmadığı için de engellenmiyor. Federal Hükümet bu saldırılara karşı tedbir almalıdır ve derhal faillerden hesap sormalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version