Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan olası ‘İstanbul depremi’ açıklaması: “Ülkenin beka sorunudur”

İmamoğlu’ndan olası ‘İstanbul depremi’ açıklaması: “Ülkenin beka sorunudur”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısına katılmak üzere Adıyaman’a gitti. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret eden İmamoğlu, bir gazetecinin, “Deprem bölgesini gördükten sonra İstanbul sizi korkutuyor mu?” sorusuna, “Deprem ülkenin beka sorunudur. Özellikle İstanbul böylesi bir ortamda amasız, fakatsız her şeyi bir kenara koyup bir masada her türlü kabiliyetiyle, yeteneğiyle bütün kurumların bir araya gelip bir düzen kurup iş üretmesi gerekir.” şeklinde karşılık verdi.

Ekrem İmamoğlu, Abdurrahmat Tutdere’yi ziyaretinde 6 Şubat depremlerine değindi. İmamoğlu, “Bu çağda, bu devirde depremin insanlarımızı tabiri caizse tümden yok eden bir afet ötesi duruma dönüşmesinin altyapısını kuran bizleriz. Gerçekten başımızı öne eğerek yürümeliyiz. Biz eğer 2023 yılında cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bütün Türkiye’yi ayağa kaldıran ve uyandıran 99’daki Gölcük Depremi sonrası 25 yıl geçtikten sonra Gölcük’ten daha acı bir insan kaybıyla depremi yaşamak utanç vericidir.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin, “Deprem bölgesini gördükten sonra İstanbul sizi korkutuyor mu?” sorusuna ise, şöyle cevap verdi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version