Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İbrahim Yumaklı: “Üç noktada yangın kontrol altına alındı, devam eden 5 yangın var”

İbrahim Yumaklı: “Üç noktada yangın kontrol altına alındı, devam eden 5 yangın var”


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük’teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Yumaklı devam eden 5 yangının olduğunu ve söndürme mücadelesinin devam ettiğini açıklayarak, ”Önümüzdeki haftasonuna kadar yoğun bir hassasiyet gerekiyor. Mümkünse açık alanlarda bir kibrit bile çakmayalım.” dedi.

İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçelerinde ormanlık ve makilik alanlardaki yangınlar havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındı, Menderes ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Kentte 15 Ağustos’ta Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisindeki ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerleriyle sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Bölgede havanın aydınlanmasıyla çalışmalar, 2 uçak ve 7 helikopterin desteğiyle sürüyor.

Dün çıkan Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarındaki makilik alan ile Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarındaki orman yangınına da gece boyunca karadan müdahale gerçekleştirildi. Günün ağarmasıyla yangınlara havadan da müdahale edilmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük’teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Seyirtepe’de gazetecilere açıklama yapan Yumaklı, dünden bugüne 8 aktif yangınla mücadele edildiğini hatırlattı. Yumaklı, “An itibariyle İzmir Yamanlar’da bu yangının kontrol altına alındığını sizlere bildirmek istiyorum. Soğutma çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Bolu Göynük’teki yangının da sarp araziler ve uçurumlarla dolu büyük ve geniş bir alanda gerçekleştiğini dile getiren Yumaklı, şöyle devam etti: “Çok şükür burayla ilgili de şu anda kontrol altına alındı bilgisini veriyorum. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Üçüncü yangın dün akşam İzmir Urla’da, makilik bir alanda çıkan bir yangındı. Ekiplerimiz hemen oraya intikal ettiler. Müdahaleye başladılar. Yine yerel yönetimlerden, belediyelerden Sayın Valimizin koordinasyonunda, emniyet ekipleri TOMA’lar yani oraya müdahale edebilecek kimler varsa gittiler ve müdahale etmeye başladılar. Yakında bir site vardı, buranın risk altında olduğu düşüncesiyle Valilik tarafından boşaltılmasına karar verildi. Burası da tahliye edildi. Halihazırda yine soğutma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version