Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB’den açıklama geldi, Adalet Bakanı da olaya el attı; Vaniköy’deki inşaatta inceleme yapılıyor

İBB’den açıklama geldi, Adalet Bakanı da olaya el attı; Vaniköy’deki inşaatta inceleme yapılıyor


İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki izinsiz yapılan inşaatta inceleme başlattı. İBB’den yapılan açıklamada, kaçak yapıyan izin verilmesinin söz konusu olmadığı aktarıldı. Konuyla ilgili yasal sürecin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir.” denildi. Arsanın 2022 yılında bir Rus’a satıldığı iddia ediliyor.

Adalet Bakanı: Soruşturma titizlikle yürütülmektedir

Konu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da gündemindeydi. Konuyla ilgili 13.05’te yaptığı paylaşımda Tunç, “İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul’umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre, Vaniköy’deki inşaat alanına gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, şantiyeye alınmadı. Özel mülk olduğu gerekçesiyle demir kapıyla kapatılan yolun açılması için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin inşaat alanına girmesinin ardından kapı açıldı. Ardından, il müdürlüğü ekipleri inşaat alanına girerek incelemelerine başladı. Ekiplerin, inşaattaki çalışmaları sürüyor. Basın mensupları da şantiye alanına alındı.

İBB’den açıklama geldi: Yasal süreç başlatıldı

İBB, Boğaz’daki inşaatın sosyal medyada gündem olmadan önce 16 Ağustos 2024’te mühürlendiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve bakanlığa da bildirildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB şu ifadelere yer verdi: ”Özel mülkiyete konu Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi 928 ada 3 parsel sayılı yerde ikişer katlı dört bağımsız bölümden oluşan iki adet betonarme yapı bulunmaktadır ve bu yapıların tamamı yapı kullanma izin belgesine sahiptir. Ayrıca parsel üzerinde yapı kullanma izin belgesi eki röleve projesinde mevcut havuz yapısı da yer almaktadır. Parsel içerisinde geçmişte mevcut olan kaçak yapılar yıkılmıştır.

Sonrasında yasal yapılarla ilişkili olarak, yapı ilgilileri tarafından tamir ve tadilat izni almak amacıyla kurumumuza başvuruda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda, mevzuat gereği basit onarım izin belgesi düzenlenmiştir.

Ancak, mahallen yapılan denetimler sonucunda kısmen basit onarım izninin dışında kalan ve güçlendirme ruhsatı kapsamında yapılabilecek çalışmaların kurumumuza güçlendirme ruhsatı talebinde bunulmadan yapılmakta olduğu, yasal yapılara ilave ahşap ve prefabrik yapılarının inşa edilmekte olduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16.08.2024 tarih, 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bilgilendirilmiştir.

Kurumumuz, bu süreçte yasal yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmekte olup, mevzuat dışı her türlü yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.”

Arsa 2022’de Rus Oligark Boris Borisenko’ya satılıyor

Gazeteci Sevilay Yılman ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda önemli detaylar verdi. Şunları yazdı: “Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili bilgiler gelmeye başladı… Arsanın sahibi Mustafa Cüre adında bir vatandaş… Araziyi Adnan Oktar’a kiralıyor. 250 metrekare inşaat hakkı varken Adnan Oktar üzerine 7000 metrekare kaçak bina konduruyor.

2018 de Suç Örgütü’ne yapılan operasyon sonrası örgütün DRAGON adlı merkezine el konuluyor ve kaçak binalar o yıl yıkılıyor. Yıkım Kararını veren İstanbul Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz… Ancak arsa 2022 de Rus Oligark Boris Borisenko’ya satılıyor. Ve nasıl oluyorsa Rus Oligark oraya yeniden devasa bir villa yapma izni alıyor… Durum bu….

Yani REZALET!!!”

Vaniköy’de ki kaçak inşaatla ilgili bilgiler gelmeye başladı…

Arsanın sahibi Mustafa Cüre adında bir vatandaş…

Araziyi Adnan Oktar’a kiralıyor.

250 metrekare inşaat hakkı varken Adnan Oktar üzerine 7000 metrekare kaçak bina konduruyor.

2018 de Suç Örgütü’ne yapılan… https://t.co/LX3lS99QgK pic.twitter.com/bALo0LJnwA

— Sevilay Yılman (@sevilayyaziyor) August 22, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version