Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB Başkanı İmamoğlu, iktidara sordu: “İstanbul’un nüfusu azalıyorsa, askeri alanlar neden imara açılıyor?”

İBB Başkanı İmamoğlu, iktidara sordu: “İstanbul’un nüfusu azalıyorsa, askeri alanlar neden imara açılıyor?”


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar yandaşları tarafından dile getirilen ‘İstanbul’un nüfusu azalıyor’ açıklamalarına tepki göstrdi. İstanbul’un öğrenciler ve sığınmacılarla birlikte toplam 20 milyon nüfusa ulaştığını anlatna İmamoğlu, “Bunu niye söylüyorum? 20 milyonluk bir nüfus varken, biz şunu konuşamayız tek başına: ‘İstanbul’da zaten nüfus azalıyor!’ (diyorlar) İstanbul’da nüfus azalıyorsa, o zaman askeri alanları niye konuta açıyoruz? Ne yapıyoruz biz?” ifadelerini kullandı.

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliğiyle, “17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından” başlığıyla, 2 gün sürecek (18-19 Ağustos) bilimsel etkinlik düzenlendi. İPA’nın Florya’daki yerleşkesinde, CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın katılımıyla düzenlenen etkinliklerin açılış konuşmalarını, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı.

Konuşmasına, “25 yıl önceyi bugün konuşmak ve içi yine kaygılarla ve de üzüntülerle ve hatta görevimizi tam yapamamanın da biraz başımızı öne eğen duruşuyla sürdürmenin hüznünü yaşıyorum.” sözleriyle başlayan İmamoğlu, ardından şunları söyledi:

Bu haritaya bakınca çok kaygılanıyorum

İstanbul’un nüfusu 20 milyon

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version