Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hırvatistan’da kaçırıldığı belirtilen Türkiye vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı devrede

Hırvatistan’da kaçırıldığı belirtilen Türkiye vatandaşı için Dışişleri Bakanlığı devrede


Hırvatistan’da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye için kaçırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddia edilen Türkiye vatandaşı Muhammed Çolak için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi’nden yapılan açıklamada, Çolak için Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla irtibata geçildiği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Muhammed Çolak adlı vatandaşımızın Hırvatistan’da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair Bakanlığımıza dün sabah gelen bilgiler üzerine vakit kaybedilmeksizin Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temas edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşımızın ailesi düzenli biçimde bilgilendirilmektedir.”

Dışişleri Bakanlığı’ndan daha sonra yapılan açıklamada da Çolak’ın Türkiye’ye dönüş yolunda olduğu belirtildi. Açıklamada, “Hırvatistan’da kaçırıldığına dair sosyal medyada haberler çıkan Muhammed Çolak isimli vatandaşımızın Saraybosna üzerinden ülkemize dönüşü sağlanmaktadır” denildi.

Sosyal medyaya da yansıyan haberlerde, Çolak’ın bölgedeki bir çete tarafından kaçırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddia edilmişti. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version