Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hiroşima anmasında vali isim vermeden “Kadınlar, çocuklar füzeyle parçalanıyor” dedi, kamera İsrail Büyükelçisi’ne odaklandı

Hiroşima anmasında vali isim vermeden “Kadınlar, çocuklar füzeyle parçalanıyor” dedi, kamera İsrail Büyükelçisi’ne odaklandı


2. Dünya Savaşı’nda ABD tarafından Japonya’nın Nagazaki ve Hiroşima şehirlerine atom bombasıyla saldırısının 79’uncu yılı için kentteki Barış Anıtı’nda tören düzenlendi.

İsrail’in Tokyo Büyükelçisi Gilad Cohen’in de katıldığı törende konuşan Hiroşima Valisi Yuzaki, Gazze’yi ima ederek “Modern zamanlarda oklar ve kılıçlar yerine, erkek, kadın, çocuk ve yaşlılar kurşunlarla vuruluyor, füzelerle parçalanıyor” dedi.

Konuşmasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) daimi üyelerini de eleştirenYuzaki, “BM’nin oluşturduğu dünya düzeninin koruyucusu olması gereken büyük güçler, uluslararası hukuku ihlal ederek ve güç kullanarak statükoyu değiştirme çabası içerisindeler.” ifadelerini kullandı.

Ancak törene Filistin’den de temsilci davet edilmedi.

Bu durum, Hiroşima’daki Filistin destekçileri tarafından protesto edildi.

Nagazaki yönetimi İsrail Büyükelçisi’ni davet etmedi

Japonya’nın Nagazaki Belediye Başkanı Suzuki Şiro ise 9 Ağustos’taki anma törenine İsrail Büyükelçisi’nin davet edilmeyeceğini açıkladı.

İngiltere’nin Japonya Büyükelçisi kararı protesto ederek törenlere katılmayacağını açıkladı: 

“İsrail büyükelçisinin Cuma günkü törene davet edilmemesi, İsrail’in Rusya ile aynıgörüldüğünü düşündürebilir.

Rusya bağımsız bir ülkeyi işgal etti. İsrail ise kendini savunma hakkını kullandı. Nagasaki’deki törene ben de katılmayacağım.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version