Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Herekol’da yaşamını yitirenler defnedildi


HABER MERKEZİ – Herekol’da yaşamını yitiren YJA STAR’lı Semra Ayverdi, Bişeng Durmuş ve HPG’li Seyithan Sencer (Baran Xemlin) memleketlerinde defnedildi.  

Sêrt’in Berwarî (Pervari) ilçesinde Herekol bölgesinde, 25 Temmuz’da çıkan çatışma ve bombardımanda yaşamını yitiren YJA STAR’lı Semra Ayverdi (Benda Amed), Bişeng Durmuş (Destîna Botan) ve HPG’li Seyithan Sencer’in (Baran Xemlin) cenazeleri aileleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak defnedildi. 

 

AMED 

 

YJA STAR’lı Semra Ayverdi’nin (Benda Amed) cenazesini alan ailesi Amed’in Bismil ilçesine geçti.

 

Ayverdi’nin cenazesi Bismil ilçe merkezinde bulunan Seyrantepe Mahallesi mezarlığına getirildi. Cenaze törenine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe yöneticileri, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Bismil Temsilciliği üyeleri katıldı. Ayverdi, dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından defnedildi. 

 

ŞIRNEX 

 

YJA STAR’lı Bişeng Durmuş (Destîna Botan) Silopiya’nın Nêwavî köyünde defnedildi. DNA uyuşmasının ardından cenazeyi Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alan aile, Newavî köyünde bir çok kişinin katılımıyla defnetti. 

 

Durmuş’un taziyesi daha önce köyde bulunan aile evinde verilmişti. 

 

WAN

 

HPG’li Seyithan Sencer (Baran Xemlin) de  Wan’ın Rêyâ Armûşe  (İpekyolu) ilçesine bağlı Yenimahalle mezarlığında defnedildi. Mezarlığa sayılı kişi alınırken ayrıca defin işlemine katılanların polislerce telefonlarına el konuldu.

 

Sencer ailesi taziye ziyaretlerini Rêyâ Armûşe’ye bağlı Yenimahalle Mahallesinde aile evinde karşılıyor.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version