Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutsak Karataş’ın tahliyesi için çağrı yapıldı


İZMİR  – İHD, Burdur Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş’ın sağlık durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmesini istedi. 

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yaptı. 293’ncü haftaya giren eylemde, “Hasta mahpuslar ölüyor. Susma, suça ortak olma” pankartı açıldı. Açıklamaya kentteki siyasi parti ve kurumların temsilcileri de katıldı. Bu haftaki açıklamada, Burdur Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta tutsak Mehmet Zeki Karataş’ın (69) durumuna dikkat çekildi. 

 

‘CEZAEVİNDE HASTALIKLARI ARTTI’ 

 

Açıklamayı yapan İHD İzmir Şube yöneticisi Ahmet Çiçek, Karataş’ın 11 Eylül 2011’de tutuklandığını belirterek, “Afyon Dinar Hapishanesi’nde iken 25 Ağustos 2023’te alelacele Burdur YGC’ye getirilmiştir. Halen orada kalmaktadır. Afyon Dinar Hapishanesi’nde şiddete maruz kalmıştır ve elinde bu şiddetlerden kaynaklı kırık oluşmuştur. Karataş, hapse girdiğinden beri tek başına hücrede tutulmuştur. Halen de tek başına kalmaktadır. Hapishaneye girmeden önce hepatit B taşıyıcısı olan Karataş’ın dışarıda iken tedavisi düzenli olarak yapılırken, hapishanede OHAL sonrası keyfi uygulamalar nedeniyle hastaneye sevkleri geciktirilmiş, tedavisi büyük ölçüde engellenmiştir. M. Zeki Karataş, hapishane koşullarında hiper tansiyon, sedef, şeker hastalıklarına da yakalanmıştır” diye belirtti. 

 

Çiçek, Karataş’ın, Ekim 2023’te tahliye edilmesi gerekirken, İdari Gözlem Kurulu’nun kendisine pişmanlık dayatması nedeniyle infazının ertelendiğini söyledi. Çiçek, Karataş’ın, yaşı ve hastalıkları dikkate alınarak derhal serbest bırakılmasını istedi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version