Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Görüş yolunda annesini kaybeden tutsak daha uzak bir cezaevine sevk edildi


AMED – Cezaevi görüşü sonrası dönüş yolunda annesini kaybeden tutsak Seyithan Yaman’ın, memleketinden daha da uzak bir cezaevine sevk edildiği öğrenildi. 

 

Mêrdîn’de sokağa çıkma yasaklarından sonra 3 Haziran 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Seyithan Yaman (34), 16 Ağustos’ta Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Erzincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi. Xarpêt’te tutulduğu süre boyunca hücrede tecrit altında tutulan Yaman’ın, Erzingan’da da hücrede tutulduğu belirtildi. 

 

17 Ağustos’ta haftalık telefon görüşmesi yapmaması üzerine cezaevini arayan aileye, Yaman’ın telefona çıkmak için uygun olmadığı ve daha sonra aramaları yanıtı verildi. Bir süre sonra tekrar cezaevini tekrar arayan aileye,  bu kez Yaman’ın farklı bir cezaevine nakledildiği ve güvenlik gerekçesiyle yer ve zamanın söylenemeyeceği yanıtı verildi. Aile, Yaman’ın 19 Ağustos’ta kendilerini aramaları üzerine Erzincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildiğini öğrendi.Ailesiyle telefonla görüşen Yaman, ayrıca cezaevine sevk edildiği günden bu yana hücrede tutulduğunu aktardı.

 

ANNESİ GÖRÜŞ DÖNÜŞÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Tutsak Yaman’ın annesi Gazali Aslan, 17 Ağustos 2023 tarihinde görüş için Amed’den gittiği Xarpêt’te dönüş yolunda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Yaman’ın Êlih veya Amed cezaevlerine sevk edilmesi için ailenin ve avukatlarının verdiği dilekçeler ise sonuçsuz kalmıştı. 

 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

 

Konuya dair bilgi veren Yaman’ın ailesi, daha yakın bir cezaevine nakil taleplerinin, uzak bir cezaevine sevkle karşılık bulduğunu aktardı. Sevkin hem kendileri hem de Yaman için olumsuz sonuçlar doğurduğunu dile getiren aile, duyarlılık çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version