Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu, Akar ve Ünal’a tekrar sordu: “Akın Öztürk’le ilgili sorularıma neden cevap vermiyorsunuz?”

Gergerlioğlu, Akar ve Ünal’a tekrar sordu: “Akın Öztürk’le ilgili sorularıma neden cevap vermiyorsunuz?”

Dönemin YAŞ Üyesi Akın Öztürk’ün kendisinin ve mahkemede dinlenen diğer sanık ifadelerine göre Akın Öztürk’ün darbeden haberi bile yok. Darbe girişiminden kızının evinde, torunuyla oynarken haberdar oluyor. Bu gerçek HTS ve kamera kayıtlarıyla sabit. Akıncı Üssü’ne ise Akar ve Ünal’ın talimatıyla darbecileri ‘ikna etmek’ için gidiyor.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu,15 Temmuz’un 1 numarası olmakla suçlanan dönemin YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk’le ilgili açıklamalarına devam ediyor. Dosyasını incelediği Akın Öztürk’le ilgili bugüne kadar sorduğu sorulara ne dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ne de yine dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’dan cevap alamadığını aktaran Gergerlioğlu, “Akın Öztürk, darbenin ‘1 numarası’ denilerek tutuklandı ancak dosya bomboş. Darbecilikle suçlanma gerekçesi karara göre 15 Temmuz’da davetli olduğu düğüne katılmamış olması. Düğüne katılmamak nasıl darbe suçu olur? Siz çağırıldığınız her düğüne katılıyor musunuz? Hulusi Akar ve Abidin Ünal’a sorduğum sorulara cevap alamıyorum. Neden susuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Akın Öztürk kimdir, neyle suçlanıyor?

Akın Öztürk, eski Hava Kuvvetleri Komutanı… 15 Temmuz’da YAŞ Üyesi olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz’dan önce emeklilik dilekçesini bile vermişti. Darbe girişimi olmasa, 6 ay sonra emekli olacaktı.

Darbe girişiminden tatil dönüşünde, kızının evinde torunuyla oyun oynarken haberdar oldu. Akın Öztürk’ün ifadelerine göre ‘darbe’ girişiminden 22.35’de haberi oluyor: “Konut astsubayım beni arıyor Ankara’dan. ‘Komutanım Genelkurmaya saldırı olmuş’ diyor bana. Ben de hemen geri dönün dedim, çağırdım.”

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın talimatıyla Akıncı Üssü’ne giderek darbecileri ‘ikna’ etmeye çalıştı. Bunu bizzat olaya şahit olan komutanlar da söyledi. Hatta geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Hulusi Akar da Akın Öztürk’ü darbecileri ikna etmesi için kendisinin görevlendirdiğini itiraf etti. Abidin Ünal dahil, darbecilerin rehin aldığı bir çok komutanı kurtaran isimdi. Söz konusu gerçek kamera kayıtlarıyla sabit…

Genelkurmay Başkanlığı’nın 21 Temmuz’da siteden yaptığı ancak sonra kaldırılan açıklamada da Akın Öztürk’ün darbecileri engellemek için Akar tarafından görevlendirildiği yazıyordu. (Yukarıda)

Düğüne katılmamak ‘darbe’ suçu oldu!

Ancak bütün bunlara rağmen 15 Temmuz girişiminin ‘1 Numarası’ olmakla suçlanan Akın Öztürk, ‘Genelkurmay’ çatı davasında yapılan sözde yargılama sonrası 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Yurtta Sulh Konseyi içerisinde yer aldığı ileri sürülen Akın Öztürk’ün Mehmet Şanver’in kızının düğününe katılmamış olması da ‘darbeci’ olduğunun delili olarak gösteriliyor kararda. Halbuki Öztürk, söz konusu davete katılamayacağını haftalar önce Şanver’e bildiriyor. Kanser hasta babasıyla ilgilenmesi gerektiğini, aynı tarihlerde yeğenine kız isteme durumunun olduğunu anlatıyor. Ancak Şanver, konuyla ilgili ifadesinde Öztürk’ün düğüne neden katılmadığını bilmediğini söylüyor.

Artık 15 Temmuz’u konuşmanın zamanı geldi!

İnsan hakları savunucusu ve DEM Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, son dönemde Akın Öztürk’ün dosyasını inceliyor, önemli bilgiler paylaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Genel Kurul’da da Öztürk’ün durumunu gündeme getirmiş ve ““Dosyasını ayrıntılı olarak inceledim, araştırdım. Kamera kayıtları, HTS kayıtları var. Tanık ifadeleri var. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı’nın emriyle ‘darbecileri ikna etmek için’ Akıncılar’a geliyorr. 21 Temmuz tarihli Genelkurmay bildirisinde de bu gerçek itiraf ediliyor. Ancak daha sonra o bildiri siliniyor! Abidin Ünal’ı, Yaşar Güler’i darbecilerin elinden kurtaran adam! Bu kişi mi darbenin bir numarası arkadaşlar? Tüm HTS ve kamera kayıtları var. Siz böyle bir adamı nasıl ‘1 Numara’ ilan edebilirsiniz? 15 Temmuz üzerinde çok büyük şaibeler var. 15 Temmuz’un 8 yılında artık bu gerçekleri konuşmak gerekiyor.” demişti.

Sorularıma cevap alamıyorum

Ancak sorun şu ki Gergerlioğlu, sorularına cevap alamıyor. En önemli isimler Hulusi Akar ve Abidin Ünal ‘dut yemiş bülbül’ gibi… Akın Öztürk’le ilgili tek kelime etmiyor, Gergerlioğlu’nun her biri birbirinden önemli sorularına cevap vermiyorlar. Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyu dün yine gündemine aldı. Şunları söyledi:

Sayın Hulusi Akar @hulusiakarmedya, Abidin Ünal cevap vermiyorlar. Akın Öztürk’ün 1 numara ilan edilmesi ve ardından dosyasının bomboş çıkması ve büyük skandallar çıkmasını genel kurulda da sordum. Basın toplantılarmda soruyorum. Ama bir cevap alamıyorum. pic.twitter.com/xNlYfSfebN

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) August 10, 2024

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version