Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

GAZZE | İsrail yine insani yardım konvoyuna saldırdı; 5 nakliye işçisi hayatını kaybetti

GAZZE | İsrail yine insani yardım konvoyuna saldırdı; 5 nakliye işçisi hayatını kaybetti


JACK GUEZ / AFP

İsrail ordusu Gazze’de bir insani yardım konvoyunu vurdu. İsrail, konvoyu kaçırmaya çalışan silahlı kişileri hedef aldığını iddia ederken, yardımı organize eden kuruluş ölenlerin nakliye şirketinin çalışanları olduğunu söyledi.

İsrail’in hava saldırısına uğrayan ABD merkezli STK Anera tarafından organize edilen konvoy, Perşembe akşamı Refah’ta işletilen bir hastaneye tıbbi malzeme ve yakıt taşıyordu. Konvoyun güzergâhı, yardım araçlarının bombalanmasını önlemeye çabaları kapsamında İsrail ordusu ile önceden koordine edilmişti.

Gazze’den gelen ve henüz doğrulanmamış haberlere göre, hava saldırısında 5 kişinin öldüğü belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada güzergahın koordine edildiği doğrulanırken, “konvoyun hareketi sırasında bir dizi silahlı saldırganın konvoyun önündeki aracın kontrolünü ele geçirdiği ve konvoyu yönlendirmeye başladığı” iddia edildi.

Açıklamada, “Konvoydaki diğer araçlarda herhangi bir hasar meydana gelmemiş ve konvoy planlandığı gibi hedefine ulaşmıştır. Silahlı saldırganlara yönelik saldırı, insani yardım konvoyunun kontrolünü ele geçirme tehdidini ortadan kaldırmıştır.” denildi.

Anera’nın Filistin ülke direktörü Sandra Rasheed saldırıyı şok edici olarak nitelerken, hayatını kaybedenlerin nakliye şirketinin çalışanları olduğunu söyledi. Rasheed İsrail’den hesap vermesini istedi.

Konvoya yönelik hava saldırısı, İsrail askerlerinin iki kişilik bir konvoyda seyahat eden ve üzerinde BM amblemi bulunan bir Dünya Gıda Programı (WFP) aracına ateş açmasından saatler sonra gerçekleşti.

WFP, aracın Wadi Gaza’daki askeri kontrol noktasına yaklaşırken en az 10 kurşunla vurulduğunu söyledi. Araç güçlendirilmiş camla zırhlandırılmıştı ve içindeki hiç kimse yaralanmadı, ancak ajans, personelinin Gazze çevresindeki hareketini geçici olarak askıya aldı.

WFP Başkanı Cindy McCain silahlı saldırıyı “tamamen kabul edilemez” olarak nitelendirdi. McCain, “Dün geceki olayların da gösterdiği gibi, mevcut çatışmasızlık sistemi başarısız oluyor ve bu daha fazla devam edemez” dedi.

İsrail ordusu 1 Nisan’da, World Central Kitchen yardım kuruluşu tarafından işletilen bir konvoya insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda 7 yardım görevlisini öldürmüştü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version