Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazetecilerin katledilmesine tepki: Saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz


ÊLIH – Süleymaniye’de gazetecilerin katledilmesine tepki gösteren DEM Parti Milletvekilli Zeynep Oduncu, “Saldırılara dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Êlih İl Örgütü, Türkiye’nin Süleymaniye kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde Özgür Basın emekçilerine yönelik saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Pazaryeri Mahallesi’nde yapılan açıklamaya, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. 

 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

 

Burada konuşan DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Dün yapılan alçakça saldırıda iki Özgür Basın emekçisi katledildi, 6 kişi ise yaralandı. Saldırılara karşı direniş mücadelemiz yaşadığımız her yerde devam edecek. Hiçbir şekilde Kürt halkına geri adım attıramayacaklar. Bir kez daha Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn arkadaşımızı saygıyla anıyoruz” dedi. 

 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

 

Ardından konuşan DEM Parti Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, “Bu saldırı Kürtlere yönelik ilk saldırı değil. Biz ne dün boyun eğdik, ne de bugün boyun eğeceğiz. O yüzden KDP hükümetine de sesleniyoruz; İşbirlikçi tarzınızdan vazgeçin ve dört parça Kurdistan’da, Kürtlerin demokratik haklarının inşa edilmesi için gerekli çabayı gösterin” ifadelerini kullandı. 

 

Açıklama atılan  “jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version