Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Tara’nın cenazesi Êlih’e uğurlandı


HABER MERKEZİ – Gazeteci Gulistan Tara’nın cenazesi, Süleymaniye’de gerçekleştirilen törenin ardından Êlih’e doğru yola çıkarıldı. 

 

Türkiye’nin, 23 Ağustos’ta Süleymaniye’nin Seyîtsadiq ilçesi yakınlarında Kürt gazetecilerin bulunduğu araca yönelik gerçekleştirdiği saldırıda katledilen gazeteci Gulistan Tara’nın cenazesi, Süleymaniye Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra Azadî Parkı’na getirildi. Buradan Êlih’e uğurlanacak Tara için anma töreni düzenlendi. 

 

Törende bir açıklama yapan Chatr Production Genel Müdürü Kemal Heme Reza, şirketlerine ait aracın 23 Ağustos günü hedef alındığını ve saldırı sonucu Hêro Behadîn ile Gulistan Tara’nın katledildiğini anımsatarak, “Saldırının düzenlendiği ilk andan itibaren yoldaşlarımızın gazetecilik faaliyetleri için bölgeye gittiklerini bildirdik. Ancak Türk devleti, uluslararası yasalara aykırı bir şekilde insansız hava araçlarıyla ekibimizi hedef aldı. Bu saldırıyı işgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’ın tamamında işlediği, sivilleri hedef alan, şahadetlere ve ciddi yaralanmalara yol açan suçları kapsamında değerlendiriyor, Özgür Basın’ı susturmaya yönelik bir başka başarısız girişim olarak görüyoruz” dedi. 

 

‘HAKİKATI ULAŞTIRMAYI AMAÇLADILAR’

 

Tara ve Behadîn’in çalışmalarında kamuoyuna hakikati ulaştırarak,  Kurdistan düşmanlarının gerçek yüzünü ortaya çıkarmayı amaçladığını kaydeden Reza, “Yoldaşlarımız, Kürt kamuoyunun Kurdistan topraklarında işlenen suç ve işgallere karşı olan tavrını medya aracılığıyla ortaya koymaya ve işgalci devletlerin baskı ve zulümlerini dünyaya ve uluslararası topluma göstermeye çalıştılar” ifadelerini kullandı.

 

Reza, açıklamanın devamında ise şunları belirtti: “Chatr Production olarak terörist Türk devletinin saldırı ve işgalini ve KDP’ye bağlı Anti-Terör biriminin Türk devletinin işlediği suçu örtbas etme ve gazetecilerin katledilmesi davasını çarpıtmaya yönelik girişimlerini kınıyoruz. Irak ve Kurdistan Bölgesi’ndeki uluslararası örgütlere ve dünya ülkelerinin temsilciliklerine, gazetecilerin katledilmesini Türk devletinin Güney Kurdistan’daki sivillere karşı işlediği suçlara karşı sessizliği durdurmak için bir neden olarak görme çağrısında bulunuyoruz. Türk devletinin Güney Kurdistan’da işlediği suçların durdurulması için ciddi girişimlerde bulunulmalıdır. Dostlarımız ve yoldaşlarımız Gulistan Tara ve Hêro Behadîn’e onların yolundan ilerleyeceğimizin, fikirlerinin takipçisi olacağımızın ve işgal ile adaletsizliğe karşı kalemlerimizi bileyeceğimizin sözünü veriyoruz.”

 

Törene katılan Tara’nın kardeşi Ahmed Tekik de, şunları belirtti: “Gülistan benim kardeşimdi ancak ondan daha fazlasıydı, arkadaşımız ve yoldaşımızdı. Gulistan kalemi ve kamerası olan bir gazeteciydi.”

 

CENAZE UĞURLANDI

 

Törenin ardından Tara’nın cenazes,i kadınların omuzlarında önce uzun yıllar çalıştığı Chatr Production’a ardından da Êlih’e götürülmek üzere yola çıkarıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version