Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Sinagoga yapılan terör saldırısı şüphelisi polisle çatıştı

FRANSA | Sinagoga yapılan terör saldırısı şüphelisi polisle çatıştı


Fransa’da bir sinagoga yapılan terör saldırısının ardından polis, 33 yaşındaki bir Cezayirliyi gözaltına almaya çalıştı. Polise ateşle karşılık veren şüpheli yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırganın, sinagogu ateşe vermeye çalışırken üzerinde Filistin bayrağı olduğu aktarıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransız polisinin Cumartesi günü ülkenin La Grand-Motte kasabasında bir sinagoga saldırı düzenlediğinden şüphelenilen bir kişiyi tutukladığını açıkladı. Darmanin, sosyal medya hesabından Pazar günü sabahı yaptığı açıklamada “Sinagoga yönelik kundaklama saldırısının faili olduğu iddia edilen kişi tutuklandı” dedi. Yerel basın şüphelinin 33 yaşındaki bir Cezayirli olduğunu aktardı.

AFP tarafından doğrulanan görüntülerin bir kısmında, saldırganın beline Filistin bayrağı sarılmış, başı kırmızı Filistin kefiyesiyle örtülü bir adam olduğu görülüyor.

Şüphelinin yakalanmamak için polis memurlarına ateş açtığı ve yaralanarak hastaneye kaldırdığı aktarıldı. Saldırganın hayati tehlikesinin olmadığı belirtilirken ayrıca iki kişi daha polis tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik kameraları şüphelinin Cumartesi günü erken saatlerde sinagogu ve yakındaki iki arabayı ateşe verirken görüntülerken araçlardan birinde yaşanan patlama sonucu bir polis memuru yaralanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cumartesi öğleden sonra olayı bir “terör eylemi” olarak nitelendirmiş ve failin adalete teslim edilmesi için her şeyin yapıldığını söylemişti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Fransa Başbakanı Garbiel Attal Cumartesi günü saldırının yapıldığı La Grand-Motte’a giderek sinagogu ziyaret etti ve Yahudi cemaati üyeleriyle bir araya geldiler. Attal X’te yaptığı açıklamada, “Bir sinagoga yapılan antisemit saldırı ülkemizdeki tüm Cumhuriyetçileri şoke ediyor, isyan ettiriyor ve skandal yaratıyor” dedi.

Darmanin bu ay yaptığı açıklamada, hükümetin 2024 yılının ilk yarısında Fransa’da 887 Yahudi karşıtı eylem saydığını ve bu sayının 2023 yılının aynı dönemine göre neredeyse üç kat fazla olduğunu belirtmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version