Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa, İngiltere ve ABD’nin ardından vatandaşlarına Lübnan’ı terk edin çağrısında bulundu

Fransa, İngiltere ve ABD’nin ardından vatandaşlarına Lübnan’ı terk edin çağrısında bulundu


Fransa, vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeye çağıran ülkeler arasına katıldı. Orta Doğu’da gerilim tırmanmaya devam ederken daha önce de birçok ülke vatandaşlarına benzer çağrıda bulunmuştu.

Fransa Pazar günü bölgedeki “son derece istikrarsız güvenlik ortamına” dikkat çekerek vatandaşlarından Lübnan’ı “mümkün olan en kısa sürede” terk etmelerini istedi.

Geçen hafta İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri ve Lübnan’da Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden birinin öldürülmesinin ardından Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan vatandaşları için yapılan açıklamada, “Son derece istikrarsız bir güvenlik ortamında… Lübnan’ı mümkün olan en kısa sürede terk etmek üzere şimdiden gerekli düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz” denildi.

Aralarında Air France, Transavia France ve Alman şirketi Lufthansa’nın da  olduğu birçok havayolu şirketi de uçuşları askıya aldığını bildirirken Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Beyrut’tan Fransa’ya bazı ticari uçuşların hala mevcut olduğu belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy cumartesi günü yaptığı açıklamada Lübnan’daki Birleşik Krallık vatandaşlarına “durum hızla kötüleşebileceği” için “hemen ülkeyi terk etmeleri” çağrısında bulundu. ABD ve İsveç de daha önce vatandaşlarına benzer uyarılarda bulunmuştu.

Cumartesi günü İngiltere Dışişleri ve Savunma bakanlığında yapılan açıklamada konsolosluk uzmanları, sınır gücü yetkilileri ve askeri personelin bölgeye olası acil bir durum için hareket ettiği ifade edilmiş, bu durum Birleşik Krallık’ın vatandaşlarını bölgeden tahliye etmek için hazırlık yaptığı şeklinde yorumlanmıştı.

Beyrut’taki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada ise: “Lübnan’dan ayrılmak isteyenleri, bu uçuş hemen kalkmasa ya da ilk tercih ettikleri rotayı izlemese bile, kendilerine uygun olan herhangi bir bileti ayırtmaya teşvik ediyoruz. ABD’ye dönmek için yeterli parası olmayan ABD vatandaşları, geri dönüş kredisi yoluyla mali yardım almak için büyükelçilikle irtibata geçebilirler. Lübnan’dan ayrılmamayı tercih eden ABD vatandaşlarının acil durumlar için acil durum planları hazırlamalarını ve uzun bir süre boyunca yerlerinde kalmaya hazır olmalarını tavsiye ediyoruz.” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version