Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fon alanları ‘Vatana ihanetle’ suçlayan SETA, yine AB’den fon aldı

Fon alanları ‘Vatana ihanetle’ suçlayan SETA, yine AB’den fon aldı


Avrupa Birliği’nin Erasmus+ isimli eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan hibe programının Türkiye’deki partnerlerinin iktidara yakın kuruluşlar olması dikkat çekerken fon alanları ‘vatana ihanetle’ suçlayan SETA Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı, yine AB’den 291 bin 20 Euro’luk fon aldı.

TIKLAYIN – SETA “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporunda gazetecileri fişledi!

Kurucuları arasında MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da yer aldığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bir dönem koordinatörlük yaptığı, fon alan kuruluşları ‘vatana ihanet’ etmekle suçlayan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Avrupa Birliği’nden 291 bin 20 Euro’luk fon aldı.

SETA’nın aldığı fonlar şöyle:

-Göçmenlerin Toplumsal Hayata Adaptasyonları ve Rehabiliteleri projesi için 41 bin 20 Euro,

-Bilgi ve Veri Güvenliği ile Güçlendirilmiş Sivil Toplum Çalışmaları projesi için 250 bin Euro. 

Dışişleri’ne SETA ‘takviyesi’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla, Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına üç atama yapıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcılığına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı.

Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi ve Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Vakfı Genel Koordinatörü’ydü. Erdoğan, Duran’ı Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak atamıştı.

Nuh Yılmaz da Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı ve MİT Başkanlığı döneminde MİT Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapmış ve SETA’da çalışmalar yapmıştı.

SETA, 2019 yılında hazırladıkları raporla yabancı basında çalışan gazetecileri ‘fişleme’ yaptığı eleştirileriyle büyük tepki çekmişti.

TIKLAYIN – Erdoğan, SETA Vakfı Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ı Dışişleri’ne Bakan Yardımcısı atadı

 

Exit mobile version