Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fed faiz kararını açıkladı; indirim sinyali verdi

Fed faiz kararını açıkladı; indirim sinyali verdi


ABD Merkez Bankası Fed, politika faizinde değişiklik yapmadı, yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Temmuz 2023’ten beri faizleri bu seviyede tutuyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed beklentiye paralel olarak faizleri değiştirmeyerek 23 yılın zirvesinde tuttu. Banka, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek faiz indiriminin yakın olduğu sinyali verdi.

BloombergHT’de yer alan habere göre, faiz kararı oybirliğiyle alındı. 

Yetkililer, enflasyondaki gevşeme ve işgücü piyasasındaki soğumayla beraber borçlanma maliyetlerini düşürmeye yakın oldukları sinyali verdi.

Washington’da 2 gün süren toplantının ardından yetkililer söylemlerinde de bazı değişiklikler yaparak ‘enflasyon risklerine’ odaklanmak yerine ‘ikili görevlerindeki’ risklere karşı temkinli oldukları mesajı verdi.

Metinde son aylarda enflasyonun yüzde 2’lik hedefe doğru daha fazla ilerleme sağladığı, istihdam ve enflasyon hedeflerine karşı risklerin daha dengeli olmaya devam ettiği, istihdamın yavaşladığı ancak işsizlik oranının hala düşük olduğu belirtildi. 

Fed geçen ayki toplantıda faizleri değiştirmezken bu sene için faiz indirimi beklentisini 3’ten 1’e indirmişti. Toplantıda 2024 ve 2025 yılları için enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edilmişti.

Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısında yapacağı açıklamalar takip edilecek.

 

Exit mobile version