Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Ezidîlere yönelik tehdit ve hakaretler engellenmeli’


‘Ezidîlere yönelik tehdit ve hakaretler engellenmeli’

 

HABER MERKEZİ – Şengal bileşenleri son dönemde Êzidîlere yönelik tehditlere ilişkin, “Tüm inançlardan insanlara, barış içinde birlikte yaşam ve tüm dinlere saygı çağrısında bulunuyoruz” açıklaması yaptı. 

 

Şengal’deki bileşenler ve ulusal güçler, barışçıl birlikte yaşamın önemi ve tüm inançlara ve bileşenlere saygı duyulması talepli açıklama yaptı. 

 

Irak’taki tüm bileşenler arasında barışçıl ortak yaşamın öneminin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Êzidîlerin, Müslüman ve Hıristiyan kardeşleriyle tarihi ve derin bağları var. Tüm tarihimiz sevgi ve tüm din ve mezheplerin kardeşliği üzerine kuruludur. Hz. Muhammed için hakaret olarak yorumlanan bu sözleri paylaşmadığımızı ifade ediyoruz. Êzidîler ile Müslüman kardeşleri arasındaki derin ilişkileri yok etmeye yönelik tüm açıklamaları kınıyoruz. Bir kişinin yaptığı bir hata bir topluma mal edilemez.”

 

‘TEHDİT ENGELLENMELİ’

 

Açıklamanın devamında İslami kurumlara şu çağrı yapıldı; “İslami kurumları son günlerde Êzidîlere karşı artan suçlamalara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Ayrıca Irak hükümeti ile tüm bileşenleri, net bir tepki gösterme ve kardeşlik ilişkilerinin ve barışın bozulmasına yol açan bu söylemleri reddetmeye çağırıyoruz. Êzidîlere yönelik tehdit ve hakaretler bir an önce engellenmelidir.”

 

DAİŞ’in Êzidîlere yönelik gerçekleştirdiği katliamın hatırlatıldığı açıklamada, devamla şunlar belirtildi; “Êzîdîler tüm bileşenlerden Irak’taki tüm Êzidîlerin, Müslümanların ve Hıristiyanların onurlu bir yaşam sürmelerini talep ediyor. Bunun için tüm inançlardan insanlara, barış içinde birlikte yaşam ve tüm dinlere saygı çağrısında bulunuyoruz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version