Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Evlerimizin elimizden alınmasını ve borç istemiyoruz

Evlerimizin elimizden alınmasını ve borç istemiyoruz


Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde rezerv alan istemeyen vatandaşlar bir araya gelerek “Biz kesinlikle rezerv alan istemiyoruz. Hafif hasarlı evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Biz gidip konteynerlerde iki yıl kalmak istemiyoruz ve yeniden bir borçlanma içine girmek istemiyoruz” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin büyük hasar bıraktığı Malatya’da rezerv alan ilan edilen mahallerde çalışmalar başladı. Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde vatandaşlar mahallelerinin rezerv alana girmesine tepki gösterdi. İnönü Caddesi’nde bulunan alışveriş merkezi önünde toplanan Kiltepe Mahallesi sakinleri, mahallelerinde rezerv alan çalışması istemediklerini yaptıkları basın açıklaması ile duyurdu.

Kiltepe Mahalle sakinlerinden Aliseydi Polat, rezerv alan istemediklerini imza toplayarak belirttiklerini ve gönderdikleri dilekçelerin azınlık olarak belirtildiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kiltepe Mahallesi bin 400 hane olabilir, eğer siz istemeyen kişileri bin 400 hane üzerinden hesap yaparsanız evet azınlığız. Fakat Kiltepe Mahallesi’nin bin 400 hanesi rezerv alan değil ki, diğer kişilerde itiraz etsin. Bunu neden baz alıyorsunuz? Kiltepe Mahallesi’nde rezerv alan ve arsa sayısı 200 civarı. Bu 200 hane yüzde 90’ı rezerv alan istemiyor. Zaten bununla ilgili dilekçe ve imzalarımızı gönderdik. Bizim şahsımız, adımıza tapulu olan yerlerimiz. Biz bunu satmak istemiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız.”

“Yeniden bir borçlanma içine girmek istemiyoruz”

Diğer bir mahalle sakini olan Doğan Tunç ise rezerv alan uygulamasının hukuka aykırı olduğunu, vatandaşın tapulu malından vazgeçmeyeceğini belirterek, “Biz Kiltepeli olarak kesinlikle rezerv alan istemiyoruz. Bahçeli evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Hafif hasarlı evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Biz gidip konteynerlerde 2 yıl kalmak istemiyoruz ve yeniden bir borçlanma içine girmek istemiyoruz. ’70 yaşındaki bir insan ben borçlanmak istemiyorum, evimde yaşamak istemiyorum’ diyor” diye konuştu. (ANKA)

 

 

Exit mobile version