Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ethem Barzani: İşgalle yetinmeyip gazetecileri katlediyorlar


HABER MERKEZİ – Kürt siyasetçi Ethem Barzani, Özgür Basın’a yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, “Ülkenin her gün bombalandığı, işgal edildiği, silahsız çocukların tüm insanlık standartlarından uzak bir şekilde şehit edildiği bir dönemden geçiriyoruz” tepkisinde bulundu. 

 

Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentine bağlı Seyîdsadik ilçesinde gazetecileri hedef alıp gazeteci Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn’in katledilmesine ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. 

 

‘SALDIRILARA SON VERİN’

 

Kürt siyasetçi Ethem Barzani, Özgür Basın emekçilerinin katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “İki gazetecinin şehit edilmesi uluslararası bir suçtur ve tüm insan hakları yasalarına ve standartlarına aykırıdır. Yurttaşların ve gazetecilik haklarının ihlalidir. Ülkenin her gün bombalandığı, işgal edildiği, silahsız çocukların tüm insanlık standartlarından uzak bir şekilde şehit edildiği bir dönemden geçiriyoruz. Şehit olan iki gazetecinin aile ve dostlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Uluslararası topluma, sivillerin hayatına yönelik ciddi bir tehdit haline gelen bu ihlallere son verilmesi çağrısında bulunuyorum” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version